Loe, mis on Kelly Sildaru suusailma lemmiklugu

Eestimuusika.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kelly Sildaru on vigursuusataja, kes on eeskujuks paljudele maailma noortele. Tema trikid ei õnnestu vaid talendi tõttu, edu taga on pühendumine, töö ja kirg. Uurisime, milline kirg on noorel suusatajal aga muusika vastu. 

Millistest kanalitest Sa muusikat tavaliselt kuulad?

Enamasti kuulan muusikat telefonist ja kuna kasutan iPhone’i, siis olen muusika alla laadinud telefoni ja mängin seda rakendusest Apple Music.

Mis on Sinu hea tuju laul?

Neid on kindlasti väga palju. Kuid positiivse sõnumiga laulud aitavad alati tuju üleval hoida ja vahest ka tuju tõsta, kui seda vaja on.

Kes on kolm muusikut kelle laule Sa kõige rohkem kuulad?

Post Malone, Tommy Cash ja The Chainsmokers ning Imagine Dragons on ka väga hea.

Missugune Eesti kontsert Sulle esimesena meenub?

Ega ma väga palju kontserditel käinud polegi, seega meenub esimesena Tommy Cashi esinemine. Muidugi oli MyHits Awards ka väga lahe.

Kas kuulad treeningute ajal muusikat?

Enamasti küll. Mäel suusatades meeldib mulle väga muusikat kuulata. Muidu on kõrvus ainult tuulekohin, mis muidu meeldib mulle ka, aga vahel on kuidagi tühi tunne, seda on päris raske kirjeldada. Jõusaalis käies kuulan alati muusikat, sest see annab energiat. Tihti käin jõusaalis üksinda, siis on muusika justkui sõbra eest.

Kas võistluste ajal meeldib Sulle vaikuses keskenduda või aitab hea tempokas muusika sooritustele kaasa?

Tegelikult võistlustel hakkasin ka nüüd muusikaga sõitma, esimest korda proovisin mullu Uus-Meremaal. Varem ma seda ei teinud, sest kartsin, et äkki hakkan sõidu ajal kaasa laulma ja siis läheb fookus mujale. Kuid niisama mäel treenides avastasin, et ega ma enamasti seda muusikat üldse tähele ei panegi, pigem on see selline taustaheli. Uus-Meremaal ei saanud ühe võistluse stardis muusikat mängima. Kuna ei tahtnud sellega väga pikalt jamada siis mõtlesin, et teen selle sõidu ilma muusikata. See oli päris imelik kogemus, sest olen harjunud muidu muusikaga sõitma ja kuidagi nii vaikne oli.

Kui saaksid valida ühe laulu, mis iseloomustab ideaalset suusailma, siis mis lugu see oleks?

Lenna «Vana Klaver». See on esimene laul, mis suusatamisega pähe tuleb.

Kas on mõni muusikaline instrument, mida tahaksid mängida sama hästi, nagu valdad oma suuski?

Olen kunagi proovinud mängida kitarri, aga ütleks nii, et see ei ole väga minu teema. Olen sõprade juhendamisel katsetanud klaverimängu, õigemini on nad mingitest lauludest lasknud mul lühikesi juppe proovida. Mulle on tegelikult klaver juba pikka aega meeldinud ja olen võimaluse korral üritanud ikka ja jälle klahve näppida. Kolmas instrument, mida tahaksin mängida on trummid, pole kordagi veel võimalust olnud, aga loodan, et see võimalus tekib varsti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles