Raadio Elmar muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN / Scanpix

Toome teieni raadio Elmar muusikauudised. Punk ansambel J.M.K.E. tähistas 33. tegutsemisaastat, Mahavoki tunnustamine Eesti Muusikaauhindade galal, Lenna uue plaadi esitluskontserdid, Paul Neitsovi soolokava Eesti Vabariigi aastapäeva kontserdil.

J.M.K.E. tähistab 33. tegutsemisaastat

Punkkollektiiv J.M.K.E tähistab 33. tegutsemisaasta täitumist, nende järjepidev tegutsemine on märkimisväärse tähendusega Eesti muusikamaastikul.
Bändi esimene kontsert toimus 18. jaanuaril 1986, kui astuti üles Vinnis bändi Turist soojendajana.
J.M.K.E. on kokku avaldanud  12 albumit, millest viimased «Kirves, haamer, kühvel ja saag» 2016. aastal ja «Joon» (2018) on senini ilmunud ainult melomaanide rõõmuks  väikeses tiraažis kassetina.
J.M.K.E suurejooneline sünnipäeva turnee leiab aset kahel järjestikusel nädalavahetusel.
Eesolevad kontserdid toimuvad:

25.01 Tartus, klubis Rock & Roll + Nyrok City, SS Robot, Sitaharakas
26.01 Rakveres pubis Kära Kants + Nyrok City


Getter Jaani Eurovisiooni võistluslugu on Aasias kuulsaks saanud

Ootamatult on Aasias avastatud Getter Jaani 2011. aasta Eurovisiooni võistluslugu «Rockefeller Street», millest on tehtud tänaseks juba 1,5 miljonit ülikiiret tantsuvideot.

Versioon, mille järgi tantsuvideod tehtud on, ei ole siiski originaal. Kaks Hiina meest leidsid kusagilt Getter Jaani «Rockefeller Streeti» ja keerasid selle kordi kiiremaks, luues omapärase ja ülikiire tempoga töötluse. Põhiklippi, millest tantsuhullus alguse sai, on tänaseks vaadatud juba 15 miljonit korda.
 

Uudo Sepp esitleb Eesti Muusikaauhindade galal uut singlit «Enese Varjud»

Lugu sümboliseerib igas inimeses peituvaid hirme ja muresid, millest tuleb pidevalt üle olla. Lugu julgustab võtma rohkem riske ja üle hüppama iseenda varjudest, et saavutada oma salajased unistused ja lootused.

«Eesti otsib superstaari» saatesse kandideerimine oli Uudo sõnul üks olulisemaid hetki tema senises elus. Uudo leiab, et viimane aasta on teda palju avanud ja arendanud ning õpetanud, et vaid hirme ületades on võimalik saavutada see, millest oled alati unistanud.

«Enese varjud» on veidi melanhoolsem kui Uudo senised singlid ning avab tänu sellele ka artisti ennast uuest küljest. Singel kirjutati Uudo debüütalbumile «Sinule» koos Maian Kärmase ja produtsent Kim W´ga.

Singli esitlus leiab aset neljapäeval, 24. jaanuaril Eesti Muusikaauhindade galal Saku Suurhallis.
 

Auhinna Panus Eesti Muusikasse pälvib sel aastal Mahavok

24. jaanuaril Saku Suurhallis toimuval Eesti Muusikaauhinnad 2019 suurejoonelisel galal pälvib auhinna Panus Eesti Muusikasse ansambel Mahavok. Kollektiiv astub galal üles ka suurejoonelise erishowga, mis viib publiku ajarännakule läbi Mahavoki ajaloo ning toob fookusesse ka bändi tänapäevase loomingu.

Helilooja ja muusiku Heini Vaikmaa sõnul on tunnustus neile suur ja samas ka väga meeldiv üllatus. Ta rõõmustab, et kuigi Mahavoki asutamisest saab tänavu juba 37 aastat, mängivad raadiojaamad nende laule ja muusikapalu endiselt üsna innukalt.

Tunnustuse kohta lisab Vaikmaa, et iga inimene, eriti aga loomeinimene, vajab aeg ajalt tunnustust, sest see annab märku, et sinu püüdlusi ja jõupingutusi on märgatud ja hinnatud. «Mõni võib muidugi arvata, et kui sa oled saanud elutöö preemia, siis võid edaspidi jalad seinale visata. Õnneks Mahavoki puhul seda karta pole, sest tunnustus annab vaid jõudu ja indu juurde,» kommenteeris Vaikmaa.

Bändi pikaaegne solist Kare Kauks lisab, et südamega tehtud muusika loojale ei ole auhind kunagi eesmärgiks omaette. Samas arvab ta, et igasugune tunnustus Mahavoki tegevusele on ääretult positiivne.
 

Lenna esitleb uut albumit kahe soolokontserdiga

Eesti üks armastatumaid naisartiste, tänavu Eesti Muusikaauhindadel kolmes kategoorias kandideeriv Lenna annab oma karjääri esimesed suuremad soolokontserdid 1. märtsil Tartus ja 3. märtsil Tallinnas.

Lenna toob Kultuurikatla ja ERM-i lavale oma seniste lugude paremiku ning esmakordselt kõlavad kontsertidel lood uuelt albumilt «3X».

Lenna kolmas stuudioalbum «3X» ilmus möödunud aasta detsembris peale viieaastast pausi. Koostöös produtsent Raul Ojamaaga sündinud album on jõudnud müügiedetabelitesse nii plaadipoodides kui ka erinevates digikanalites ning albumi lood on kogunud pea 400 000 kuulamist muusikakeskkonnas Spotify.

Lenna Kuurmaa on üks Eesti edukamaid naisartiste, kes võitnud kokku kuus Eesti Muusikaauhinda ning andnud lugematul hulgal esinemisi nii kodumaal kui mujal maailmas.

Kontserdite produktsiooni eest vastutab Karl Sirelpuu, kes viimastel aastal produtseerinud suuremaid kontserte artistidele nagu Ewert and The Two Dragons, Trad.Attack!, NOËP jt.
 

Paul Neitsov esineb Eesti Vabariigi aastapäeval soolokavaga

24. veebruaril toimub Tartus, ERM-i Hurda saalis kitarrist Paul Neitsovi Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsert pealkirjaga «Kodus». Kontserdil kuuleb kitarriseadeid Eesti muusika varasalvest ja Neitsovi omaloomingut. Tegemist on Neitsovi soolokavaga, aga kodumaa pidupäeva puhul kuuleb kontserdil ka kolme eriilmelist ja tuntud muusikut: Tõnu «Tõun» Timmi, Ruslan Trochynskit ning Jaan Pehki.
 

RaudSaller läheb taas tuurile

Mihkel Raud ja Hendrik Sal-Saller avalikustasid ühise laulu pealkirjaga «Üks Mann pani mu jooki midagi».

Tegu on kaveriga Ameerika kultusbändi Ramones loost «Somebody Put Something In My Drink», mille eestikeelse teksti kirjutas Hendrik Sal-Saller.

Juba järgmisel kuul lähevad Raud ja Sal-Saller ühisele kontserttuurile «Raud/Saller/3». Seekord on kokkusaamise üheks oluliseks põhjuseks Mihkli 50. sünnipäev, mida mees pikisilmi ootab. Kolmel talvisel õhtupoolikul teevad sõbrad Mihkel ja Hendrik kolmes linnas kolm õdusat kontsertõhtut. Laval on ka Raivo Tafenau, Peedu Kass, Kaspar Kalluste ja Joel Remmel.

Enne kontserte avaneb ka külastajatel võimalus lugude osas kaasa rääkida – mõtle, millise looga tahaksid Mihklile õnne soovida ja saada see aadressile: raudsaller@gmail.com

Kontserdid toimuvad:

6. veebruar Vanemuise Kontserdimaja, Tartu
8. veebruar Pärnu Kontserdimaja
10. veebruar Alexela Kontserdimaja, Tallinn

Copy
Tagasi üles