Eesti Laulu võitja Victor Crone: just sellised on minu hea tuju laulud! (1)

Raadio Elmar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Victor Crone võitis Eesti Laulu finaali looga «Storm» ja esindab Eestit Eurovisooni lauluvõistlusel Iisraelis. Muusik tõi meieni näiteid oma lemmikmuusikast, rääkis Eurovisiooni parimast võiduloost ja kõige ilusamast helist looduses.

Crone tõi oma lemmiklaulude seas välja USA ansambli Zac Brown Band'i ja nende singli «Free». Antud lugu valiti muuhulgas ka aasta parimaks kantrilooks 53. Grammyde jagamisel. Lisaks mainis Crone artist Scarlet Pleasure esitatud lugu «Deja Vu». Scarlet Pleasure on Taanis tegutsev koosseis, mis mängib peamiselt R&B, soul ja funk muusikat. Kolmanda lemmikumuusika näitena tõi ta välja Paak Andersoni ja tema singli «Celebrate». Samas rõhutab Crone, et see valik on pigem ajas muutuv.

Kõigi aegade paremaks Eurovisoonil osalenud looks pidas Crone lugu «Euphoria». See laul esindas Rootsit 2012. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Aserbaidžaanis Bakuus, mis osutus ülekaaluka eduga võidulooks. Eesti võttis võistluselt toona osa Ott Leplandi ballaadiga «Kuula» ja sai kuuenda koha.

Crone ütleb, et leiab inspiratsiooni kõikjalt enda ümber. Muusika kirjutamiseks eelistab ta siiski kodust keskkonda. «Enamik minu lugudest on kirjutatud mu oma kodus, elutoas,» sõnas ta.

Kõige kaunim heli looduses on Crone'i arvates mere ääres tekkivad hääled. «Ilusaim heli on see kui merelained löövad vastu kivist randa,» mainis muusik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles