Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Revals esiplaanil vasakult: Rait Sohkin, Merlin Purge, Liis-Marii Vendt. Tagaplaanil: Jevgeni Babkin Martin Saaremägi Jaanus Saago, Jaanus Salm, Danel Pandre.
Ansambel Revals esiplaanil vasakult: Rait Sohkin, Merlin Purge, Liis-Marii Vendt. Tagaplaanil: Jevgeni Babkin Martin Saaremägi Jaanus Saago, Jaanus Salm, Danel Pandre. Foto: Erakogu

Toome teieni raadio Elmar 5. nädala muusikauudised. Eesti Laul 2019 finalistid on selgunud, Lõõtsavägilased üllatavad sünnipäeva puhul suure kontserdiga, Margus Vaheril on uus bänd, Revals avaldas hiljuti ilmunud albumilt järjekordse singli.

Lõõtsavägilased üllatavad viienda sünnipäeva puhul suure kontserdiga

Lõõtsavägilased alustasid oma tegevust 2014. aasta jaanuarikuus, just siis toimus bändi esimene proov ja ülesastumine bändi kodulinnas Karksi-Nuias. Viie aasta jooksul on antud üle viiesaja kontserdi ja esinetud kõikidel Eesti suurimatel lavadel. 

Märkamatult on möödunud viis aastat ja sel puhul tähistavad Lõõtsavägilased oma esimest juubelit. Sünnipäevale kohaselt korraldavad Lõõtsavägilased suure sünnipäevapeo Viljandis, Pärimusmuusika Aidas 2. märtsil, algusega kell 19.00.

«Meil on hea meel, et saame poistega juba oma esimest juubelit tähistada ning eriti eriliseks teeb selle see, et peale meie astuvad sünnipäevapeol üles veel meie sõbrad bändidest FolkMelody, Ülemakstud Rentslihärrad, POSÕ ning Põldsepp & Pojad. Oleme terve bändiga väga põnevil ja ootame kõiki peole,» sõnab Lõõtsavägilaste solist Andres Eelmaa.
 

Eesti Laul 2019 finalistid on selgunud

Neljapäeval  ning laupäeval toimusid Tartus Eesti Laul 2019 poolfinaalid, milles selgusid kaksteist finalisti.
Eesti Laul 2019 finaal toimub 16. veebruaril Saku Suurhallis. Õhtuse finaali piletid on peaaegu läbi müüdud, finaalile eelneb samal päeval kell 11.45 piletitega peaproov.

Eesti Laul 2019 finalistid esinemisjärjekorras on:

1. Sissi «Strong»
2. Lumevärv ft. Inga «Milline päev»
3. Victor Crone «Storm»
4. Kerli Kivilaan «Cold Love»
5. Xtra basic & Emily J «Hold Me Close»
6. Kadiah «Believe»
7. Synne Valtri «I'll Do It My Way»
8. Stefan «Without You»
9. The Swingers, Tanja & Birgit «High Heels In The Neighbourhood»
10. Uku Suviste «Pretty Little Liar»
11. Inger «Coming Home»
12. Sandra Nurmsalu «Soovide puu»

Eesti Laul 2019 võitja esindab Eestit maikuus Iisraelis toimuval Eurovisiooni lauluvõistlusel.
 

Revals avaldas hiljuti ilmunud albumilt järjekordse singli

Ansambel Revals avaldas uue loo pealkirjaga «Upun». Värske singel pärineb Revalsi omanimeliselt albumilt. Bänd astus antud looga üles Eesti Muusikaauhindade galal, kus oli nomineeritud Aasta ansambli, Aasta albumi ja Aasta rockalbumi kategooriates.  
Laulu muusika autoriteks on Martin Saaremägi ja Jaanus Saago, sõnad kirjutas Martin Saaremägi.
Ansamblisse Revals kuuluvad Rait Sohkin, Jaanus Saago, Merlin Purge, Liis-Marii Vendt, Martin Saaremägi, Danel Pandre, Jevgeni Babkin ja Jaanus Salm.
 

Margus Vaheri uus bänd Kobra avaldas debüütsingli «Nii ma siis lendan»

Ansambel Kobra koosneb viiest mehest, keda ühendab armastus vanakooli roki ja bluusi vastu. Koos võtsid mehed vastu otsuse, et nende bändi esimene kontsert toimub paar päeva enne naistepäeva – 6. märtsil Tallinnas U3 Kontsertklubis ning kannab olulist sõnumit.

Naistepäeva heategevuskontserdi sõnum on: hoidkem naisi meie ühiskonnas, toetagem neid ning julgustagem neid naisi, kelle elu ja kulgemist varjutab kodune füüsiline või vaimne vägivald, destruktiivsetest suhetest lahkuma. Just seetõttu otsustasid bändiliikmed, et nende esimene kontsert toimub naiste turvakodu toetuseks – kogu saadav piletitulu annetatakse sinna. Pääsmed on müügil Piletilevis.

Ansamblisse kuuluvad:
Margus Vaher – vokaal
Mart Veski – bass
Erkki Reimann – kitarrid
Tarmo Sillaots – klahvpillid
Eimel Kaljulaid – trummid, vokaal


Metsatöll avaldas koos Marta Laanega salvestatud loo

Ansambel Metsatöll avaldas peagi ilmuvalt albumilt „Katk kutsariks“ kolmanda tutvustava laulu «Ballaad punastest paeltest», mille kohta ütleb sõnade autor Lauri Õunapuu nõnda: «Soodes ja rabades võib praegugi veel kohata virvatuld, see on nagu kaunis neid, kes
kõige oma võluga meelitab sind jätma oma kodu, talu ja armsamad. Naiivselt võid veel loota, et koduste poolt su randmetele seotud punased kaitsepaelad päästavad sind ilu lummusest...ent looduses on omad seadused ning plaanid.»
Laulus teeb kaasa ka näitleja Marta Laan.
Metsatöllu seitsmes stuudioalbum ilmub 23. veebruaril. 


Iseloomade liikmetes on kõigis natuke iselooma

Elmaris käis külas ansambel Iseloomad, kes on tegutsenud veidi rohkem kui aasta. Bändi nimi Iseloomad on bändimeeste sõnul absurdne ning ei tähenda mitte midagi. Kitarrist Vilho Meieri sõnul on aga kõigis neis natuke iselooma.

Bänd astus Eesti Laulu teises poolfinaalis üles lauluga «Kaks miinust», mille muusika autoriks on Vilho Meier. Sõnad kirjutas ansambli vokalist Siim Randveer. Kuna laulu muusika kõlas väga positiivse ja helgena, tuli Siimu sõnul loo tasakaalustamiseks kirjutada veidi sapisemad sõnad. Nii saigi tehtud.
1. veebruaril andis ansambel Iseloomad ka oma esimese kontserdi Tartus restoranis Kolm Tilli.
Iseloomad on Vilho Meier, Siim Randveer, Lauri Randveer ja Andres Mikk. 

Copy
Tagasi üles