Kõrgelt auhinnatud pianist Nata-Ly Sakkos: ka mina eksin, ma pole ju kompuuter!

Raadio Elmar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinna Klaveriduo liikmed Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske
Pildil Tallinna Klaveriduo liikmed Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske Foto: JAANUS LENSMENT / Scanpix

Mainekaid auhindu võitnud Tallinna Klaveriduo liige Nata-Ly Sakkos andis intervjuu raadio Elmar «Päevapüüdja» programmile. Sakkos rääkis eelseisvatest kontserditest ja klaveriduo esinemise eripäradest.

 Tallinna Klaveriduol täitub käesoleval hooajal 44. tegutsemisaasta, seda sündmust tähistatakse kahe kontserdiga. 6. märtsil toimub kontsert Tartus, teine ülesastumine leiab aset 17. märtsil Tallinnas. 

Kõrgelt hinnatud duo liikmed Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske on pälvinud mitmeid eriauhindu festivalidelt. Kahel korral on saadud Eesti Kultuurkapitali aastastipendium ning pälvitud on ka Eesti muusika aastapreemia ning Eesti Muusikanõukogu interpretatsioonipreemia. 2001. aastal autasustati pianiste Valgetähe medalitega.  

Pianist Sakkos tunnistas raadiole Elmar, et ka temal tuleb esinedes vigu ette, see on tema hinnangul inimlik. «Sa valid, kas muusika ja väljendad end julgelt või oled ettevaatlik ning mitte midagi ei juhtu... aga siis ei juhtu ka muusikas mitte midagi,» rääkis Sakkos pianistiks olemise valikutest. 

Tallinna Klaveriduo on andnud arvukaid kontserte Eestis, Soomes, Rootsis, Saksamaal, Inglismaal ning endise Nõukogude Liidu linnades, sealhulgas sellistes mainekates saalides nagu Peterburi Filharmoonia Suur ja Väike saal, Moskva Konservatooriumi Väike saal ja Rahmaninovi saal, Stockholmi Konserthuset ja Londoni Kings Place. Samuti kuulus duo aastaid Eesti Klaveriorkestri koosseisu.

Kuula intervjuud SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles