Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Toome teieni raadio Elmar 10. nädala muusikauudised. Sunlight käis Hispaania päikest nautimas, Alen Veziko annab naiste auks kontserte, aasta linnust öösorrist valmis laul, Mick Pedaja uus video filmiti Tallinna botaanikaaias.

Valmis laul aasta linnust öösorrist

Eesti Ornitoloogiaühing ja ansambel Öösorr avaldasid laulu aasta linnust öösorrist.

Öösorr on varjatud eluviisiga lind, kes tegutseb peamiselt pimedas ja jääb sageli salapäraseks. Ta saadab matkajaid sumedatel suveöödel ja seepärast räägib ka laul müstilisest ööst rabas.

Laulu «Öösorr» sõnad ja viisi kirjutas Aare Pai, arranžeeris Sulliwan ning esitab ansambel Öösorr.


Sunlight käis sooja Hispaania päikest nautimas

Ansambel Sunlight, kes hiljuti koos Anne Veskiga suvise laulu «Ei nüüd homset oota» välja lasi, käis Gran Canarial päikest ja tõeliselt sooja ilma nautimas.

Eestimaa talv kipub pikaks venima ning bändil oli tarvis peatselt ilmuva uue laulu video tarbeks suviseid kaadreid filmida. Seetõttu valitigi välja Gran Canaria – muinasjutuline saar, mille ajalugu ulatub sadade aastate taha ning mis võlub silmapilkselt oma kuldsete randade, eresinise ookeanivee ning lopsakate palmioaasidega. Lisaks videotööle sai Sunlight ka tõeliselt päikselise puhkuse.
Ansambli koosseisu kuuluvad Kristo Poka, Lauri Hermann, Kristjan Reinvee, Kalmer Neidla ja Sven Schmeiman.


NOËP andis välja remixi Daniel Levi loole «Flowers»

Ilmus NOËPi remix Daniel Levi aasta lõpus ilmunud loole «Flowers». Loo originaal, mis anti välja novembris, on samuti Daniel Levi Viinalassi ja Andres Kõpperi poolt ühiselt kirjutatud ning räägib aususest ning sellest, kuidas mitte alati ei ole lihtsad lahendused probleemidele pikas perspektiivis kõige paremad.

Tegemist on NOËPi esimese ametlikult enda artisti nime alt välja antud remixiga.  NOËPi sõnul sai tal loo originaali produtseerides tehtud päris mitu erinevat versiooni. Uus remiks ongi tegelikult üks neist versioonidest.

Daniel Levi lisab, et remix, olles kõlalt täiesti teine, annab võimaluse avastada laulu sõnumit uuest vaatenurgast.


Recovery avalikustas järjekordse 90ndate stiilis tantsupala

90ndate stiilis tantsumuusikat viljelev bänd Recovery avalikustas loo «Võitja».

Loo autoriteks on Vesikas, Marek Rosenberg ja Anne Loho. Loo valmimisel oli abiks ka Lenny LaVida.

Kui salmides on kuulda Marek Rosenbergi häält, siis refräänid on sisse laulnud Age Väljaots.  

Uuele laulule ilmub lähiajal ka muusikavideo.

Marek Rosenberg, Lenny LaVida ja Anne Loho osalesid sel aastl ka Eesti Laul 2019 poolfinaalis Ranele loo «Supernova» autoritena. Lugu pälvis 1. poolfinaalis 11. koha.


Alen Veziko annab soolokontserdid Eesti naiste auks

Armastatud muusik Alen Veziko annab naistepäeva puhul eksklusiivse kavaga soolokontsertite sarja, et tervitada kõiki tublisid Eesti naisi, aga loomulikult on ka kõik mehed oodatud sellest muusikaelamusest osa saama.

Muusik esitleb uut kontsertkava «Soolo 7», kus laval on koos temaga seitse kitarri, 2 klaverit ja mõned rütmiinstrumendid. Tegemist on omanäolise projektiga, kus kasutatakse loopereid ja arvutit, millega luuakse eriline kõlapilt ja viiakse kuulaja imelisse helide maailma.

Alen Veziko kontserdid toimuvad:

11. märtsil Türi Kultuurikeskuses

12. märtsil Vaela Hansaplant Aianduskeskuses

13. märtsil Vihula Mõisas


MandoTrio ja Riffarrica koostöös sündis meestelaul «Hakkame mehed minema»

Mandoliinimuusikale kaasaegset hingamist andev MandoTrio andis 24. veebruaril koos folkduoga Riffarrica välja uue singli koos videoga, mis on filmitud Purtse kindluses. Arhailine meestelaul jutustab sellest, kuidas mehed hakkavad kodu poole minema. Sellest, mis Eesti meestele tee peale jääb, kuuleb juba loost.

MandoTrio on kolmest noorest mandoliinimängijast koosnev traditsioonilist ning omaloomingulist muusikat viljelev koosseis. Bändi kuuluvad Kristjan Kuusmik (oktavmandoliin), Tanel Sakrits (mandoliin) ning Hans Mihkel Vares (mandoliin). 

Riffarrica (endine duo Malva ja Priks) on Kulno Malva (akordion) ja Kristjan Priks (trummid). Kulno Malva on öelnud: «Riffarrica muusikas on kõige olulisemaks rifid ja regilaulude arranžeeringud». 


Lasering paneb uksed kinni

1. aprillil suleb uksed vanim senisäilinud plaadipood Eestis – kauplus Lasering Tallinnas Viru Keskuses.

Lasering alustas 25 aastat tagasi, märtsis 1994 Tallinnas ja riiulites oli hakatuseks 300 eri nimetust CD-sid.

Laseringi kõrgajad olid 90ndate lõpus ja nullindate algul, avati uusi filiaale ja nullindate hakul töötas Tallinnas korraga viis Laseringi poodi.

Kuigi pikka aega Viru keskuses tegutsenud plaadipood paneb uksed kinni, jääb nende veebipood siiski alles.


Mick Pedaja filmis muusikavideo Tallinna Botaanikaaias

Mick Pedaja avaldas live versiooni ja video loole «Follow», mis on ühtlasi tema kolmas singel detsembrikuus ilmunud albumilt «Avaimus».  

Mick on öelnud, et «Follow» on tema jaoks kindlasti armastuslaul ning samuti ka rada läbi elu situatsioonide.

Mick soovib tänada oma meeskonda, kes aitasid video idee ellu viia. Loole puhus elu sisse videokunstnik Madis Reimund, salvestas Sigfried Kesküla, mixis ja masterdas Aivar Surva.

Mick Pedaja bändi kuuluvad vokalist Angeelia Pedaja, basskittarrist Indrek Mällo, trummidel Aivar Surva ja klahvpillidel Uku Kübar.

Mick ammutab muusika loomisel inspiratsiooni teadupärast eelkõige loodusest, tunnetest ja inimestest tema ümber ning nii ongi «Follow» live versioon filmitud just maagilises Tallinna Botaanikaaias.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles