Reet Linna annab nõu, kuidas kevadel terve ja rõõmus püsida

Raadio Elmar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LIIS TREIMANN / Scanpix

Reet Linna rääkis raadiole Elmar, kuidas kevadel terve püsida. Ta tõi välja oma lemmikud toiduained ja kommenteeris, kui hea tervislike eluviiside järgija ta ise on.

Tuntud teletäht Reet Linna rääkis, milliseid nippe ta kasutab, et oma organism terve ja meel rõõmsana hoida.

Linna avaldas, et punktuaalse täpsusega ta toiduainetes sisalduvaid vitamiine ja mineraalaineid ei jälgi. «Ma olen pigem alateadlikult vältinud või siis jällegi hakanud sööma toite, mille järgi mul parasjagu isu on,» täpsustas Linna. 

«Jõhvikad on väga head, neis on palju valku ja magneesiumi. Lisaks olen ma suur avokaado fänn,» rääkis Linna.

Linna tunnistas, et on väga uudishimulik tarbija ja erinevate viljade testija. Itaalias avastas ta enda jaoks värsked viigimarjad. «Need sisaldavad palju kasulikke aineid ja luban neid aegajalt endale ka Eestis,» lisas ta.

«Armastan veel granaatõunu ja ananassi, samas papaia osas tekib mul raskusi selle lahti lõikamisega,» tunnistas Linna.

Suure Eesti Raamatuklubi märtsikuu raamat on «Vitamiinide ja mineraalide käsiraamat». Linna luges selle vitamiinidest pajatava raamatu läbi ja mainis, et entsüklopeedia andis talle palju kasulikke teadmisi, millest ta enne isegi teadlik polnud. «See sisaldas erinevaid retsepte ja nippe, kuidas näiteks puu- või köögivilju kasutada ning säilitada,» lisas ta. 

Linna toonitas ka artišokkide kasulikkust ja nentis, et eestlased võiksid seda vilja rohke kaaliumisisalduse tõttu oluliselt enam tarvitada.

«See on pettekujutelm, et ma koguaeg heas vormis olen. Näiteks vee joomises pean ma end parandama ja seda oluliselt rohkem tarbima. Samas üritan ma iga päev suppi süüa,» rääkis Linna vedelike tarbimise olulisusest.

Linna tunnistas, et värskeid mahlu ta väga tihti ei joo. Kui ta seda teeb, siis eelistab teistele greibi ja jõhvika mahla.

Tuntud saatejuht rääkis, et terveks olemise juures tal suured rituaalid puuduvad, kuid on mõned nipid, millest ta aegajalt lähtub. «Kodus on mul alati puuviljad olemas, kindlasti tarbin küüslauku. Kasutan C- vitamiini dropse ja annan neid ka oma lastelastele. Hommikuti joon leiget vett ja käin palju värskes õhus jalutamas,» avaldas Linna oma isiklikke terveks olemise nippe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles