Trummar Paap Kõlar: ansambel «Radar» tuleb taas lavadele

Raadio Elmar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu / Paap Kõlar

Legendaarse ansambli «Radar» trummar Paap Kõlar rääkis raadiole Elmar, et bänd plaanib taas lavale tulekut. Seekord pole tegemist lihtsalt ülesastumisega, Kõlari sõnul tehakse muusikat uuel tasemel.

Ansambli trummar Paap Kõlar avaldas, et «Radar» on lähiaastatel üles astunud ühekordsete eriprojektidena. «Kõik sai alguse Raul Vaigla sünnipäevast,» rääkis trummar ansambli taastuleku algusest.

Kõlar tõi välja varasemast ajast ansambli kaks erinevat suunitlust. Üks nendest oli Jaak Joalaga seotud «Radar», teine oli instrumentaalset muusikat mängiv «Radar». Tänavu suvel lavadele tulev kollektiiv esindab just instrumentaalset lähenemist.

Foto: Erakogu

Instrumentaal Radari koosseisu kuuluvad basskitarrist Raul Vaigla, klahvpillimängija Sergei Pedersen, süntide ja soundide eest vastutav Aare Põder ning trummar Paap Kõlar.

«Koondame jõude ja vaatame, kuidas oma põhitegevuse kõrvalt jõuame. Oleme suutnud paika panna proovide tingimused, kohad ja ajad,» rääkis Kõlar avaliku ülesastumise ettevalmistustest.

«See pole lihtsalt ülesastumine, püüame seda teha omamoodi uuel tasemel. Tehnoloogia on arenenud tohutult ja on tekkinud uued huvitavad võimalused,» rääkis muusik.

Kõlar kinnitas, et bändi repertuaar jääb endiste lugude juurde ja stiiliks on jätkuvalt menukas fusioon. Kõlari jaoks on üllatav see, et ansambli muusika on täna laiemale publikule küllaltki tuntud. «Omal ajal keegi ei teadnud, mis muusikat see Radar teeb. Millegipärast nüüd mängitakse neid lugusid järjest rohkem ja see on ainult meeldiv,» märkis ta.

Muusik rääkis, et peaproovidele planeeritakse ka fänne kutsuda. Täpsemat infot ansambel «Radari» kohta leiab SIIT.

Intervjuu Paap Kõlariga on järelkuulatav siin:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles