Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Foto: Madis Sinivee / Scanpix

Toome teieni raadio Elmar 19. nädala muusikauudised. Eesti muusikud kutsuvad loobuma joogikõrtest, Miljardid avaldasid EP «Imeline», Ewert and The Two Dragons esineb sel suvel esmakordselt Hiiumaal, Ilmus Tuuli ja Teet Vellingu heliplaat «Armastus Eesti moodi».

Eesti muusikud kutsuvad loobuma joogikõrtest

Eesti muusikud 5miinust, Genka ja Laura Põldvere otsustasid loobuda plastkõrtest oma kontsertidel.

Et peagi oleksid kõik meelelahutusüritused kõrrevabad, kutsuvad 5miinust, Genka ja Laura Põldvere oma kolleege üles liikumisega #kõrrevaba liituma. Korduvkasutatavad või ärasöödavad kõrred on muidugi lubatud.

«Oskad juba lugeda küll, oskad ka kõrreta juua,» kirjutas 5miinust Facebooki lehel.


Ilmus Tuuli ja Teet Vellingu heliplaat «Armastus Eesti moodi»

Laulja ning luuletaja Tuuli Velling ja Jäääärest tuntud kitarrist Teet Velling esitlesid oma esimest ühist helikandjat, mis kannab pealkirja «Armastus Eesti moodi». 

Albumi näol on tegemist valikuga eesti heliloojate ja luuletajate armastuslauludest, millest enamik on laiemale publikule tundmatud. Laulusõnade autorite hulgas on näiteks Hando Runnel, Kristiina Ehin, Doris Kareva, Andres Aule, Urmas Alender. Muusika on kirjutanud eesti heliloojad, nagu Igor Garšnek, Sven Grünberg, Roald Jürlau, Vaiko Eplik, Allan Vainola jt.

Plaadil mängivad lisaks Tuuli ja Teet Vellingule Tanel Ruben löökriistadel, Raul Vaigla bassil ja Raivo Tafenau saksofonil. Esitluskontsertidel on laval ka kuues ansambliliige, klahvpillimängija Madis Muul.

16. mail esitletakse albumit Tallinnas Erinevate Tubade Klubis.

Roderick H avaldas tempoka suveloo

Eesti muusikaprodutsent Roderic H on valmis saanud uue laulu pealkirjaga «On This Track».

Tegu on rõõmsameelse, positiivse, tempoka suvise looga, mis räägib kohtumisest just selle ÕIGE inimesega, keda oleme oma ellu oodanud. Laul jutustab armumisest, armastusest ja koos käsikäes sammumisest.

Laulu on kirjutanud, produtseerinud, miksinud ja masterdanud Ragnar Häide. Solistina teeb kaasa briti laulja Sergi.

Miljardid avaldasid EP «Imeline»

Marten Kuningas, Raul Ojamaa, Peedu Kass ja Kristjan Kallas ehk ansambel Miljardid avaldasid nelja looga lühialbumi «Imeline». Tegemist on jätkuga bändi auhinnatud debüütalbumile «Kunagi läänes». «Imeline» EP sisaldab muuhulgas kaverit Gino Vanelli loost «Wild Horses», mis Henry Laksi eestikeelsete sõnadega kuulsaks lauldud Jaak Joala & Laineri poolt.

EP sisaldab lugusid, mis pärinevad «Kunagi läänes» sessioonidelt, ent debüüdi ajaks neid  piisavalt hästi kõlama ei saadud. Marten Kuninga sõnul tundus, et nad vajasid toona rohkem aega, sest nüüd nad tõepoolest kõlavad õigesti. Marten lisab, et selles mõttes on «Imeline» justkui «Kunagi läänes» plaadi C-pool.

Uus EP on saadaval digitaalselt ning vinüülina limiteeritud koguses parimates plaadipoodides ja bändi veebipoes aadressil www.311.ee/miljardid.

Miljardeid võib sel suvel näha esinemas kodumaistel suvefestivalidel Võnge (14.6) ja Intsikurmu (2.8).

Ewert and The Two Dragons esineb sel suvel esmakordselt Hiiumaal

13. juulil annab Hiiumaal, Suuremõisa lossihoovis kontserdi Ewert and The Two Dragons.

Draakonitel on seljataga edukas kontserttuur Euroopas ning enne seda ka kodumaal. Albumiga «Hands Around The Moon» võitis bänd jaanuaris ka Eesti Muusikaauhindade jagamisel kolm auhinda – Aasta Albumi, Aasta Rockalbumi ning Aasta Ansambli kategooriates. 

Ansambli basskitarrist Ivo Etti usub, et Hiiumaa kontsert pakub mõnusa lõõgastushetke – kes on Hiiumaal varem käinud, see teab, miks see paik nii maagiline on ning kes ei ole, siis on nüüd suurepärane võimalus Hiiumaad avastama minna ning ühtlasi ka kontserti külastada.

Antsud tegid uue sünnipäevalaulu

Ansambel Antsud on valmis saanud uue singli «Sünnipäevalaul». Tegemist on eestipärase õnnitluslauluga sünnipäevalastele, mis põhineb laulul «Ta elagu». 

Viisi ja sõnad on teinud Aile Alveus-Krautmann, seade Antsud, salvestuse, miksi ja masteri Siim Mäesalu.  

Kunagisest Rajaca laulust valmis uus versioon

Duo Traat salvestas Tartu Ülikooli vilistlaspäevaks 1960. aastate kultusliku üliõpilaste laulu- ja paroodiagrupi Rajacas loo «Armsas Tartus vana ülikool» uusversiooni ning laulule valmis ka video.

Rajacas tekkis Tartu Riiklikus Ülikoolis 1966. aastal. Grupi sõnalis-muusikalised, satiirilised ning parodeerivad etteasted läksid ülikooli klubis ja mujal Eestis alati täismajale. Rajaca liikmed on praegu Eesti nimekad teadlased ja kultuuritegelased.

Laul «Armsas Tartus vana ülikool» on sündinud 1970. aastal grupi liikmete Priit Pärna ja Rein Tensoni ülikooli lõpuaktuseks. Viisi autor on Mihkel Zilmer ning sõnad on kirjutanud Mihkel Zilmer, Jüri Kask ja Toivo Tasa.

Duo Traadi moodustavad Heino Elleri nimelise Tartu Muusikakooli õpilased Karoliine-Lisette Kõiv ja Kaur Tõnis Einasto. Ansambel mängib peamiselt omaloomingut, mille vahele on pikitud mõni rahvalik pala või muusikute töötlus traditsioonilisest muusikast.

Tartu Ülikooli avalike suhete peaspetsialist Kaja Karo kuulis duot Rajaca laulu esitamas ülikooli kunstimuuseumi näituse avamisel ning mõistis kohe selle laulu mõju ülikooli vilistlastele. Esitus tõi talle kananaha ihule. Seetõttu ei jäänudki muud üle, kui korraldada nii, et laulu uusversioonist jääks maha püsivam jälg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles