Kaire Vilgats esineb kuuendat korda Eurovisiooni laval

Raadio Elmar
Copy
Kaire Vilgats, Dagmar Oja ja Tomi Rahula
Kaire Vilgats, Dagmar Oja ja Tomi Rahula Foto: Madis Sinivee / Scanpix

Kaire Vilgats andis intervjuu raadio Elmar saatele «Päevapüüdja». Laulja rääkis Tel Avivis toimuva Eurovisiooni võistluse ettevalmistustest, kohalikust teeninduskultuurist ja oma lavatööst.

«See on minu kuues Eurovisooni võistlus,» rääkis Vilgats oma tähelepanuväärsest Eurovisiooni lavakogemusest.

«Iisrael on minu jaoks parim koht, kus need kaks nädalat veeta,» tõi muusik võrdluse varasemate aastatega. 

Vaatamata soojale ilmale ja mõnusale päikesepaistele tõi laulja välja ka sealseid miinuspooli. «Teeninduskultuur on siin veidi konarlik, palju aega läheb ootamisele. Näiteks lauluvõistluse arena juures on palju inimesi, keda saaks teenindada. Päris tihti inimesed loobuvad järjekorras seismisest ja lähevad ära,» märkis Vilgats.

Muusik lisas, et on Tel Avivis olnud juba üle nädala, mis on andnud aega ka võistluserütmi sisseelamiseks. «Elame kontserdipaigast 45 minuti jalutuskäigu kaugusel,» rääkis ta. Liiklemiseks kasutavad Eesti delegatsiooni liikmed bussi, samas sõidetakse ringi ka elektriskuutritega. «Meie Dagmariga skuutreid ei kasuta, sest ei taha kukkuda ja vigastada end. Meil siin mõningad on kukkunud ka juba,» sõnas Vilgats.

Laulja kiitis kohalikku toiduvalikut. «Hoian saledat joont ja seetõttu söön näiteks tuunikala salatit, koos muna ja kõige sinna juurde kuuluvaga,» rääkis Vilgats. Muusik kiitis ka falafel'e ja hummust, mis kuuluvad sealsete traditsiooniliste toitude hulka.

Vilgats rääkis, et eelvoorus astuvad eestlased üles neljateistkümnendana. «Ootamist on palju, kuid vahepeal saab õues olla ja internetti kasutada,» lisas laulja ja märkis, et sisustab pikka ooteaega oma koolitöödega.

«Lava taga on igal riigil oma boks, selline süsteem on olnud Eurovisioonil juba aastaid. Kui tuleb meie kord, tullakse järgi ja kogu tiim viiakse lavale,» rääkis muusik.

Vilgats rääkis, et etteaste ajal taustalauljaid lava peal pole. «Oleme lava taga, kuid lavale on vaade kenasti olemas, samas vaatamisega ma ei tegele. Olen lava taga fokusseerunud vaid oma tegevusele - tahan oma partii võimalikult hästi ära esitada,» mainis Vilgats.

Kuula intervjuud SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles