Nedsaja Küla Bändi uus lugu räägib väikelinna vilkast armuelust

Raadio Elmar
Copy
Nedsaja Küla Bänd on üks suure jaanipäeva veebisimmani esinejatest.
Nedsaja Küla Bänd on üks suure jaanipäeva veebisimmani esinejatest. Foto: Arved Breidaks

Toomas Valk ja Paul Hunt Nedsaja Küla Bändist käisid külas Raadio Elmar saates Päevapüüdja. Saatejuht Henri Laumetsaga aeti juttu kiirelt mööduvast suvest, poliitikast ja uuest laulust. 

Toomas Valk ja Paul Hunt tunnistasid kui ühest suust, et ansambliliikmete nädalaplaan on pärast Nedsaja Küla Bändi võidukäiku koos Rahvabänd 2018 tiitliga oluliselt muutunud. Kui enne sai laupäeval rahulikult suitsusauna küdema panna ja sõbrad külla kutsuda, siis praegu tuleb seda soovi korral teha esmaspäevast neljapäevani, sest üleäänud aeg kuulub ansamblile. Vaid mõned üksikud nädalalõpud on meestel õnnestunud koos pere ja sõpradega veeta, sest tahes-tahtmata on suvi muusikute jaoks kõige töörohkem aeg. «Tuleb rõõmu tunda nendest samadest üritustest, kus ise käime. Eriti toredad on suuremad festivalid,» sõnas Paul Hunt. Järgmise nädalavahetuse teeb huvitavaks asjaolu, et kolm «külameest» satuvad kolmel järjestikusel päeval mängima mõisatesse - Pajusisse, Vanamõisa ja Kostiverre.

Paul Hunt, Henri Laumets ja Toomas Valk raadio Elmar stuudios.
Paul Hunt, Henri Laumets ja Toomas Valk raadio Elmar stuudios. Foto: Raadio Elmar

Edust veel: Nedsaja Küla Bändi esikplaadil «Paksu metsa vahel» on läinud nii hästi, et esimene partii on juba otsas. Olukorra päästis vahetult enne meeste stuudiosse tulekut otse Leedust saabunud suur veok uue portsu plaatidega. Nüüd ollakse jälle varustatud.

Kuna omakandi inimestele on alati kõige toredam mängida, nimetabki Toomas Valk üheks selle suve parimaks kontserdiks esinemist Seto Kuningriigi päeval Küllatüväs. Seal valiti uus Seto ülemsootska ning poliitikasse tüüris ka järgnev jutt. Nii Toomas Valk kui Paul Hunt on olnud Värska vallavolikogu liikmed, kuid ühist muusikategemist nad poliitikaga siduda ei ole tahtnud. Näiteks ei ole nad siiani esinenud ühegi erakonna peol. Juhul, kui tuleks kutse mõne partei valimispeole, loeksid nad enne nõustumist läbi nende programmi ja uuriks, mida seal Setomaa kohta kirjutatakse, naljatasid mehed stuudios.

Ansambel võttis raadiosse kaasa uue singli «Esmaspäeval Antsla jaamas». Tegu on rahvalauluga, mida mehed seto külapidudel laulavad. Kui sisu lühidalt kokku võtta, siis räägib lugu sellest, kui kiire ja tormiline võib olla ühe Lõuna-Eesti väikelinna Antsla armuelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles