Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Toome teieni raadio Elmar 34. nädala muusikauudised. Räppar nublu esineb sügisel taasavatud Noblessneri valukojas, Johanna Randmann salvestab debüütplaati, Karl Madis tähistab sünnipäeva nelja kontserdiga jpm.

Räppar nublu esineb sügisel taasavatud Noblessneri valukojas

Räppar nublu esineb sügisel, 27. septembril Tallinnas, taasavatud Noblessneri valukojas. Tegemist on muusiku esimese soolokontserdiga pealinnas pärast tegusat festivalisuve.

Kui nublu on ka varem endistes tööstushoonetes, näiteks Kultuurikatlas või Tartu Kammivabrikus lavale astunud, siis Noblessneri valukotta jõuab ta esmakordselt.

Noblessneri valukoja turundusjuhi Mari Kareda sõnul oli hoone ka enne uue ilme saamist kõrgelt hinnatud kontserdipaik ­– dirigent Tõnu Kaljuste korraldas enne restaureerimist valukojas kümmekond aastat erinevaid maailmatasemel muusikasündmusi.

Noblessneri valukoda on osa ajaloolisest Noblessneri laevatehasest, mille ajalugu ulatub aastasse 1913. Järk-järgult restaureeritav sadamalinnak hõlmab endas mitmeid vaba aja veetmise kohti kogu perele, sealhulgas 19. oktoobril Noblessneri valukojas avatavat PROTO avastustehast ja Nobeli sündmuste saali ning Kai kunstikeskust.

Johanna Randmann salvestab debüütplaati

Noor laulja ja laulukirjutaja Johanna Randmann on salvestamas oma esimest eestikeelset debüüt-EP-d «Mina».

Lühialbumile tuleb kuus Johanna endakirjutatud lugu ning neiu sõnul on tegemist indie-pop-folk stiilis kogumikuga. Kaasa teevad mitmed muusikud, kes on Johanna omaloomingu sidunud originaalpillidel mängitud seadetega, seal hulgas kuuleb plaadil akordionit, kontrabassi, viiuleid. Vastutav produtsent on Jaanus Saks ning kogu loometöö toimub Telliskivis, RoundSound stuudios koos Keijo Koppeliga.

Carol Suurevälja avaldas popbluusiliku ballaadi

Carol Suurevälja on valmis saanud popbluusiliku ballaadi. Laul pealkirjaga «You» on lihtsa ülesehitusega lugu, mis räägib armunud inimese tunnetest ja mõtetest.

Carol on õppinud laulmist nii solistina kui ka ansambli lauljana, ta osales «Eesti otsib superstaari» saates 2015. aastal ja jõudis kümne parima tüdruku hulka. Lisaks muusikaga tegelemisele õpib Carol psühholoogiat.

Uue laulu sõnad ja muusika on teinud Carol Suurevälja, seaded Eero Valdna ja Allan Voog.

Karl Madis tähistab sünnipäeva nelja kontserdiga

Karl Madis tähistab novembris oma 60. sünnipäeva nelja kontserdiga «Rock’n’Roll meid kokku viis». Kontserdid toimuvad Pärnu, Tartu ja Jõhvi kontserdimajas ning Tallinnas Estonia Kontserdisaalis. Lisaks ansamblile Karavan löövad kaasa ka Birgit Sarrap, Mikk Kaasik, Uku Suviste ja Koit Toome.

Karl Madis nentis, et tema jaoks enam olulisemat kontserti ei saagi olla, see võtab pika tee kokku. «Repertuaar on meeletult lai, nii et oleks võinud ka neli erinevat kontserti kokku panna, aga eks «Pärlipüüdjat» ja «Väikest poissi» tahetakse neil kõigil kuulda,» lisas laulja. Rokipalad on kavas alates 1980ndatest kuni tänapäevani välja, kõlavad Karavani hitid ja Karl Madise sooloprojekti lood.

Juubelikontserdid toimuvad 10. novembril Pärnu Kontserdimajas, 12. novembril Tartus Vanemuise Kontserdimajas, 13. novembril Tallinnas Estonia Kontserdisaalis ja 17. novembril Jõhvi Kontserdimajas.

Synne Valtri Band avaldas neljanda singli

Synne Valtri Band rõõmustab fänne uue singliga «Jälle siin», mille autor on Vahur Valgmaa.

Tegu on aasta alguses loodud Synne Valtri Bandi neljanda singliga, eelmised olid «Näita ennast», «12 kuud» ja «Vastandid tõmbuvad».

Lisaks Sünne Valtrile kuuluvad bändi kitarrist Toomas Laur, basskitarrist Jaanus Viskar ja trummar Gert Gregor Källo.

Kobra tegi uue looga kingituse Eesti Vabariigile

Rokkbänd Kobra avaldas Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva puhul uue singli  «Tuulte poolt tallatud maa».

Uus laul on bändi kingitus Eesti Vabariigile.

Ansambli klahvpillimängija Tarmo Sillaotsa sõnul on Kobral soov aidata Eesti rahval meeles hoida, kui olulised on vabadus ja ühtehoidmine.

Bänd filmis oma muusikavideo Kommunismiohvrite memoriaali juures, mis puudutab bändiliikmeid ka isiklikult. Ansambel kutsub üles väärtustama meie põhjamaist karget olemust,  sitkust ja vastupidamist.

Loo muusika autor on Eimel Kaljulaid ning sõnade tegi Margus Vaher.

Linalakk andis Jaan Tätte laulule uue hingamise

Linalakk avaldas uue singli, tegu omanäolise arranžeeringuga Jaan Tätte loost «Sõprade laul nr.6».

Linalaka ansamblisse kuuluvad:

  • Liina Tsimmer - vokaal
  • Jaagup Jürgel - elektrikitarr
  • Alex Verlin - akustiline kitarr
  • Felix Verlin - basskitarr
  • Karl Martin Kirm - trummid

Kõik bändiliikmed õpivad Heino Elleri nimelises muusikakoolis.

Laulu salvestuse, mixi ja masteri on teinud Kaarel Kuusk ja Kevin Kangur, arranžeerinud Liina Tsimmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles