Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Anne Veski
Anne Veski Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Toome teieni raadio Elmar 43. nädala muusikauudised. Ott Lepland andis välja uue singli pealkirjaga «Kõik mis hea», Aarne Saluveeri juubelikontsert toob lavale palju armastatud muusikuid, Anne Veski avalikustas uue singli «Imeväärne aeg» ja ansambel Maria Stuart avaldas albumi pealkirjaga «Kollaaž».

Anne Veski avalikustas uue singli «Imeväärne aeg»

Anne Veski avalikustas uue singli pealkirjaga «Imeväärne aeg».  Loo muusika autor on Armin Velgre ning sõnade autoriks on kirjanik, luuletaja ja tõlkija Leelo Tungal.

NOËP ja Nublu esinevad novembri lõpus Tartus suure kontsertshowga

NOËP ja Nublu esinevad 30. novembril Tartu Kammivabrikus. Tegemist on muusikute esmakordse koostööga lavalaudadel, mis tipneb suure show ja mõlema artisti täispikkade soolokontsertidega.

Kontsert toob mõlemad muusikud Tartusse pärast ligi aastast pausi. Kui artist Nublu esines ülikoolilinnas viimati mullu detsembris, siis NOËP, kelle taga seisab laulja ja produtsent Andres Kõpper, tõdeb, et peab meenutama, millal viimati Tartus üles astus. «Enda kontserti polegi kunagi veel Tartus teinud,» lisab muusik.

20. oktoobri õhtul valiti Eesti esindaja bluusivõistlusele European Blues Challenge

Blues Estonia korraldataval võistlusel võtsid mõõtu kolm ansamblit: Teele Viira & Raul Ukareda Band, Kaisa Ling Thing ning Ringhold. Publikuhääletuse tulemusena esindab Eestit ansambel Kaisa Ling Thing. Kaisa Ling Thing on Eesti vodevillibluusi kollektiiv, mis paneb ühepalju rõhku nii muusikale, sõnumile kui ka show'le. Kasutades sajanditaguste USA mustade bluusinaiste elulugusid ja nende laule ning Aapo Ilvese tõlkeabi, juhib Kaisa Ling Thing tähelepanu ühiskonna murekohtadele. Koosseisu kuuluvad Rene Paul klaveril, Argo Toomel kontrabassil ja Peep Kallas trummidel.

Bluusivõistlus European Blues Challenge toimub 17. – 18. aprillini Hollandis.

Ott Lepland andis välja uue singli pealkirjaga «Kõik mis hea»

Loo autoriks ning video kaasautoriks on laulja ise. Laulule on valminud ka video, dokumentalisti ja režissööri Laur-Leho Kaljumetsa käe all. Video on üles filmitud Londonis ja loo produtsendiks on Londonis resideeruv Mo Hausler. Ott Lepland rääkis, et esimesed proovisalvestused said tehtud juba suve lõpul. «Selle laulu sõnum kannab endas ühte minu põhimõtet elus – pidev progress. Samuti leian, et elu loob palju võimalusi, millest tuleb kindlasti kinni haarata. Nii juhtus see ka antud laulu helikeele ja pildiga. See oli minu esimene kord salvestada oma laul ja muusikavideo Eestist eemal ning koostöös välismaa muusikaprodutsendiga. Ma olen ääretult tänulik ja õnnelik selle õpetliku kogemuse üle,» võtab uued emotsioonid kokku Ott Lepland.

Pealinna rokipunt Scarlet sai valmis järjekordse videosingli

Ansambel Scarlet avaldas uue singli pealkirjaga «Sulle lubasin», millele on tehtud ka muusikavideo. Videosalvestus võeti üles Rapla lähistel 700 ruutmeetri suuruses lambafarmis. Video on näha ka rohkelt Eesti ilusat loodust ja tunda maa hõngu ning lisaks sellele näha ka traktoriga sõitvat trummarit.

Tom Valsberg avaldas uue helikandja

26. oktoobril ilmus Tom Valsbergi uus plaat «Süda lööb biiti». Tom Valsberg on tuntud kui Indigolaste ansambli ninamees ja väelaulik, kelle raamat «Kuidas rännata ilma hirmuta» on kihutanud sadu eestlasi mööda ilma rändama. «Olen praegu tohutus loominguhoos. Niipea kui CD saab välja antud, läheb käima hooandja minu uuele raamatule, mis ilmub detsembri keskel,» lisas artist Tom Valsberg. 

Räpparid marp$ ja Suur Papa avalikustasid muusikavideo laulule «Klounid» 

Noor Väike Marps ehk artist marp$ on Hiiumaalt pärit riimiseadja. Kui varasemalt tunti teda peamiselt kodumaise SoundCloudi klassika «Murran$isse» poolest, siis tänavu aprillis ilmus temalt lugu pealkirjaga «Tibulinnu».

Eesti räpi raskekahurväesse kuuluva Suure Papa suurimaks hitiks on kaks aastat tagasi ilmunud «Kiki Miki» (toona artistinime Arop alt), mida on YouTube’is kuulatud 4,2 miljonit korda. Nüüd on räpparid koos ühendanud jõud ja ühisele loole «Klounid» on valmis saanud muusikavideo.

Artist Berg avaldas uue loo pealkirjaga «Children»

Marek Rosenberg a.k.a Berg on Eesti muusikamaastikul figureerinud produtsendi ja heliloojana aastaid. Hobikorras tegeleb artist näitlemisega ja on teinud mitmeid koostöid tuntud kohalike muusikutega. Näiteks 2019 aastal osales Marek autorina Eesti laulu konkursil looga «Supernova», mida esitas laulja Ranele. Plaanis on ka järgmisest Eesti Laulu konkursist taas osa võtta. Oma fänne üllatab Berg kaveriga, mille originaalautoriks on Robert Miles ning uue loo peakirjaks on «Children».
 

Aarne Saluveeri juubelikontsert tõi lavale palju armastatud muusikuid

28. oktoobril toimus Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia uues kontserdisaalis kontsert «Aarne Saluveer 60». Koos juubilariga astusid lavale paljud tema tuntud õpilased koos Eesti tippmuusikutega. Juubilarile omase käekirjaga kavas kuulis Arvo Pärdi, Veljo Tormise, Cyrillus Kreegi, Rein Rannapi, Olav Ehala, Rene Eespere, Tõnu Kõrvitsa, Lenna Kuurmaa, Rasmus Puuri, Priit Pajusaare, Karin Kuulpaki, Maarja Aarma, Gustav Holsti, Egil Hovlandi ja Felix Mendelssohn-Bartholdi teoseid. 

Ansambel Maria Stuart avaldas uue albumi pealkirjaga «Kollaaž»

Tartu ansambel Maria Stuart avaldas selle nädala alguses uue albumi «Kollaaž». Tegu on Maria Stuarti teise kauamängivaga, millel põimuvad erineva stiili ja iseloomuga muusikapalad. Plaadi kandvateks teemadeks on lootus ja rahulolu ning meeleolud kulgevad läbi kevade, suve, sügise ja talve. Tegemist on spontaanse materjaliga, mida pole üleliia palju ja pikalt lihvitud. Laulud, mis kuulajate ette jõuavad on lihtsad, ausad ning tulnud otse südamest. Osa albumist moodustavad lood, mis on ideest teostuseni valminud viimase aasta jooksul, kuid on ka mitmed palad, mis sahtlis koguni kümmekond aastat oma aega oodanud. Albumil mängivad Maria Stuarti liikmed Liana Zeigo, Ragnar Häide, Margus Sekk, Hanna-Roosi Karro ja Ralf Erik Kollom. Külalistena teevad kaasa Joanna Kurvits tšellol ning räppar Vesikas. Albumi salvestasid ja miksisid Silver Lepaste ja Elijah Ivanov Clockwork stuudios ning masterdas Minerva Pappi (Waudio). Plaadi kujunduse tegi Mario Kartezi.

Novembris toimuvad ka plaadiesitluskontserdid: 2. novembril Luunja kultuurimajas ja 16. novembril Võrus. Lisainfot leiab ansambli Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles