Karl Madis tunneb end romantikuna: maailm minu ümber on ilus

Raadio Elmar
Copy

Muusik Karl Madis käis raadio Elmar LIVE stuudios ja esitas loo «Sügis». Juttu oli muusiku juubelituurist, mis kannab nime «Rock'n'Roll meid kokku viis».

Karl Madis tähistab 23. novembril oma kuuekümnendat sünnipäeva. Juubeliaasta puhul korraldab muusik mitmeid ülesastumisi üle Eesti. Kontsertsari kannab nime «Karl Madis - «Rock'n'Roll meid kokku viis». «Esimene juubelikontsert hakkas suvel juba Käsmust pihta ja nüüd tulevad järjest neli ülesastumist veel. Kogu aasta on olnud väga õnnelik. Näiteks Käsmu kontsert läks nii hästi, et seda nimetati sealse piirkonna selle suve kõige paremaks ja rekordilisemaks ürituseks. Nüüd on mul ootusärevus uutest kontserditest,» sõnas Madis.

Eesolevatel kontserditel on koos Madisega laval Birgit Sarrap, Mikk Kaasik, Uku Suviste ja Koit Toome. Lauljaid saadab ansambel Karavan koosseisuga Jaak Lutsoja, Marko Sirila, Toomas Vanem ja Roland Jairus.

Madis rääkis raadio Elmar kuulajatele, et alustas oma laulmise teed lastekooris «Ellerhein» ja sealt hargnesid juba lahti põnevad võimalused lauljana edasi areneda. «Alustasin mudilaskoorist ja suuremaks kasvades sain juba päris koori. Esimene teleesinemine oli aastal 1979 maikuus. Karavan loodi aastal 1983 ja esimene esinemine oli meil 18. novembril, huvitaval kombel on samal päeval ka Tõnis Mäe sünnipäev. Aastal 1984 lõpetasin Georg Otsa nimelises muusikakoolis saksofoni eriala,» meenutas laulja oma teekonda.

Kuigi muusik tähistab käesoleval kuul väärikat juubelit, ei tunne ta end sugugi nii vanana nagu number ees näitab. «Ma tunnen end sisemiselt täna pigem 35- või 40-aastasena. Poisikese iga on juba möödas, kuid tunnen end täiskasvanud mehe ja vabana sündinuna,» naeris Madis.

Juubelikontserdid saavad toimuma Pärnus, Tartus, Tallinnas ja Jõhvis. Laulja rääkis juubeliesinemiste repertuaarist. «Esitamisele tuleb näiteks lugu «Uinu väikemees», nüüd laulab seda Koit Toome. Kindlasti on repertuaaris «Peitus». Laulu «Väike snoob» toob publikuni Uku Suviste. Mikk Kaasik laulab loo «Hääletajad». Mul on hea meel, et artistid on üles leidnud laulud, mis pole ülemäära palju eetriaega saanud. Teised laulavad neid lugusid täiesti uues kuues, seda kõike on mul väga huvitav kuulata,» sõnas muusik.

Madis tõi välja, milline muusikastiil talle kõige enam hingelähedane on. «Olen romantik. Maailm minu ümber on olnud nii ilus võibolla sellepärast, et ma nii ise mõtlen. Kindlasti on minu üks lemmikuid Nat King Cole ja kindlasti meeldib mulle ka rock'n'roll. See elu, mis läbi aastakümnete on toimunud, ongi ehtne rock'n'roll. Mõtlen elu, mis on olnud nii lava peal, lava taga, kui ka näiteks bussis olles. Need on olnud imelised aastad. On olnud bussireise, mil naerame bussis Tartust Tallinnasse terve tee, kõik teevad alatasa nalja ja hästi tore on alati,» meenutas muusik.

Karl Madis raadio Elmar LIVE stuudios
Karl Madis raadio Elmar LIVE stuudios Foto: Raadio Elmar

Karl Madise juubeliesinemised toimuvad alljärgnevalt:

  • 10.11 kell 17 Pärnu Kontserdimaja
  • 12.11 kell 19 Tartu Vanemuise Kontserdimaja
  • 13.11 kell 19 Tallinn Estonia Kontserdisaal
  • 17.11 kell 17 Jõhvi Kontserdimaja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles