Ansambel Wiiralt tegi raadiole Elmar südamliku kingituse!

Raadio Elmar
Copy
Ansambel Wiiralt
Ansambel Wiiralt Foto: Raadio Elmar

Raadio Elmar tähistas 1. detsembril oma 22. sünnipäeva. Ansambel Wiiralt tegi pidupäeva puhul raadiojaamale kingituse, salvestades omanäolise versiooni legendaarsest laulust «Tule õeke».

Ansambli liige Martin Saaremägi tegi raadio Elmar peatoimetajale ettepaneku, et toimetus võiks välja mõelda loo, mida nad tahaksid, et raadio sünnipäeva puhul Wiiralti esituses coverdatakse. Hommikuprogrammi saatejuhil Tiiu Sommeril tuli idee, et selleks lauluks võiks olla «Tule õeke». Sellist soovi ajendas mõte, et lugu on piisavalt erinev Wiiralti tavapärasest repertuaarist.

Saaremägi tunnistas, et oli esialgu antud loo valiku üle väga üllatunud. «Kuulasin mitu ringi järjest ja mõtlesin, et nüüd oleme supi sees. Printisin igaks juhuks teksti välja ja seda lugedes sai laul hoopis teise mõtte. See südamlik tekst oli seade eri kihtide all peidus. Tahtsin loo mõtte rohkem välja tuua. Võtta kihte vähemaks ja hetk hiljem oli seada olemas. Wiiralti liikmed Marta ja Vahur näitasid omaette taset ja jäime kõik lõpptulemusega väga rahule. Piinlik tunnistada aga lugu on endilgi korduvalt kedranud,» sõnas Saaremägi. 

Originaalloo «Tule õeke» autoriteks on Ervin Lillepea (muusika) ja Elle Eha-Are (sõnad).

Kuula Wiiralti esitust SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles