Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Kruuv
Kruuv Foto: Konstantin Sednev

Toome teieni 16. nädala muusikauudised. Ilmus Trad.Attack!’i uus album, Truckthor on saanud valmis oma debüütalbumi, Sunlight jätkas uuest kevadest uuel suunal ja Männiste perebänd salvestas loo Väino Ratassepa sünnipäevaks.

Sel nädalal lisandus palju uut muusikat. Henri Laks avaldas uue loo pealkirjaga «Mis tulnud vaevaga» ja Jüri Homenja poolt on uuestisündinud lugu «Pihtimus», mille produtseeris Peeter Kaljuste. Jana Kask tõi ühes nädalas välja lausa kuus uut lugu! Jana Kask lendas 2008. aastal tähena muusikataevasse, kui võitis telesaate «Eesti otsib superstaari» teise hooaja. Nüüd üllatas Kask fänne uute lugudega, millest kolm on ingliskeelset ja kolm on venekeelset lugu. Uute lugude autor on Jana Kask ja klaveril saadab teda Alvar Seeberg. Laulude muusikavideod on filmitud Kolga mõisas.


Kruuv andis välja uue muinasjutulise loo

Pärast Eesti Laulu konkursil osalenud «Leelot» on Kruuv väljas uue looga, mis kannab pealkirja «Maagia». Laulu teema on inspireeritud muinasjutust, mida laulja Allan Kasuk oma lastele luges. Muinasjutt sellest, kuidas kuningriiki valitses tõsidus selle hetkeni, mil printsess kogu maailma  naeratama pani. Uue loo sõnad ja muusika on kirjutanud Allan Kasuk.

 

Trad.Attack!’i plaadiesitluskontsert Saku Suurhallis lükkub 26. septembrile

Sel reedel ilmus Trad.Attack!’i uus album «Make Your Move» ning kõige kindlam ja kiirem viis see endale saada ka füüsilisel kujul - nii CD, vinüüli kui kassetina, on teha tellimus bändi koduleheküljel. Ühtlasi annab bänd teada, et uue albumi esitluskontsert Saku Suurhallis, mis pidi toimuma 23. mail lükkub sügisesse ja toimub 26. septembril.
 

Paide indibändil Andur on valmis saanud uus lugu 

Uue loo kohta lisab ansambel Andur: «Hakkasime millalgi mullu suvel tasapisi uut materjali salvestama ja see «Hirmu katedraal» oli üks esimesi, mis oli loona olemas ja mille kallal stuudios tegutsema hakkasime. Nüüd jäi bänditegemine seoses koroonaga pausile, aga kuna mõned lood olid juba täielikult sisse mängitud, mõtlesime, et võiks mõne neist ära vormistada. Kuna praegu on suhteliselt hirmus aeg, siis tundus energiline ja keskmisest traadisem «Hirmu katedraal» sobilik valik.» Lugu on kirjutatud, lauldud, mängitud ja salvestatud Ans. Anduri poolt, miksis ja masterdas bändi kitarrist Gert «Paju» Pajuväli.
 

Uus lugu ansamblilt «Must Panter»

Ansambel «Must Panter» on valmis saanud uue loo, mis kannab pealkirja «Ma läe’n», muusika ja sõnad on loonud Stina-Mari Pärlin. Kitarrimäng on Roomet Feigenbaumilt ja laulab Stina-Mari Pärlin. Lugu on salvestatud  11. aprillil Kurekülas ja laulu produtseeris Roomet Feigenbaum.

 

Uus lugu Supernovalt

Ansabel Supernova hoiatas oma Facebooki lehel, et uus lugu koroonast ei räägi. Küll aga rääkis Rainer Michelson raadiole Elmar antud intevjuus, et lugu pealkirjaga «Proovida võid» oli valmis juba märtsi alguses ja et see on üsna poliitilise alltekstiga laul. Supernova ajaloos on see esmakordne lähenemine. Lugu räägib inimese põhiasjadest: vabadusest käia ja otsustada ise oma tegude üle. Loole on valminud ka video, mis on tehtud Briti-stiilis, kus mitte keegi ei pinguta midagi ja olek on täpselt nii nagu on. Need, kes materjali üles võtsid, leidsid, et sellist olekut võiks videos lõpuni hoida. Teksti autoriks on Feliks Kütt ja muusika autoriks Rainer Michelson ise.

 

Truckthor on saanud valmis oma debüütalbumi

Uus album kannab nime «Ekskursioon» ja 9 kosmilist helirida maailmaruumi saatmiseks on valmis. Truckthor liigub nii maapeal kui kosmose ääremail, ammutades energiat pimestavalt tumedast kõiksusest. Masinavärki juhivad kaks pilooti - Maik ja Kusta, kes jäävad truuks toorele soundile. Hea muusika tavad ja harmoonia kuldreeglid pole selle duo rida. Nende masin künnab analoog rocki mustritesse eksperimentaalset trummi, bassi, punki ja rämedat tantsumuusikati. Tructhorile pole pidureid konstrueeritud ja enam seda seisma panna ei saa. Start on antud! Truckthor on  tegutsenud alates 2008 aastast. Algselt kolmeliikmeline bänd on pele 2010. Aastat tegutsenud  kaheliikmelisena. Maik Grüner on (põhiliselt) trummar ja Margus Kusta Gustavson mängib (enamasti) bassi ning süntesaatorit. Mõlemad mehed on mänginud kümnetes bändides, nii koos kui eraldi. Mehed nimetavad oma muusikat maniakaalseks löögi-rockiks, kus mürarohke metal on segatud elektrooniliste helide ja toore vokaaliga. Kindlatesse stiiliraamidesse nad ennast siiski paigutada ei taha.

 

Männiste perebänd salvestas loo Väino Ratassepa sünnipäevaks

Sel Reedel, 17. aprillil oli 90. sünnipäev laululoojal, armastatud keemiaõpetajal ja pedagoogikateadlasel Väino Ratassepal. Männiste Perebänd salvestas selleks puhuks juubilari loodud laulu «Ootan Sind, kallis», mille Väino kirjutas oma kunagise õpilase Liisa mälestuseks, kes hukkus helikopteriõnnetuses Tallinna lahes 2005. aastal. Männiste Perebänd on aastate jooksul salvestanud palju Väino Ratassepa loodud muusikat, tuntum neist on lugu «Kallista». Perekond Männiste soovib Väinole väärika tähtpäeva puhul tugevat tervist ja jätkuvat loomeindu uue lauluga «Ootan Sind, Kallis».

Uus video Synne Valtri Bändilt

Synne Valtri Band laadis YouTube’i üles video, milles kasutatud kaadreid kollektiivi esimesest aastast. Kuigi video taustaks kõlab USA rokkbändi Toto lugu «Mad About You», siis eile, 16. aprillil laulis Synne stuudios sisse SVB uue loo «Levist väljas» lõpliku versiooni, mis on loodetavasti mai alguseks väljas. Bänd lisab, et tegu ei ole koroonateemalise lauluga.


 

Artisti Hunt uues loos «Karantiin» teeb kaasa ka lambandaz

Artistinime Hunt nime taha peitub Põlva lähedal üles kasvanud Andrus Muld, kes näeb ka endas hundi iseloomujooni. Nüüd on aeg, kui inimesed võiks õppida huntidelt, hoida kokku ja hoida endast vanemaid karja liikmeid. Hundi sõnul elame hetkel väga huvitaval ajastul ja arvab, et igaüks õpib sellest olukorrast ja tulemas on uued väljskutsed. Igal halval on oma head küljed ja eks aeg näitab, mis need on. lambandaz (kodanikunimega Rando Reiska) on Kohilast sirgunud riimimeister, kes tegi lugude kirjutamisega aktiivselt algust aastal 2016, muusikat loob ta' 2018. Aastast. Loodetavasti teeb meeste ühise loo kuulamine karantiiniaja natuke huvitavamaks! Loo videos teeb Kaasa ka Rannamaja saates tuntuks saanud Kristo Koik. Sõnad kirjutasid loole Andrus Muld ja Rando Reiska Produktsioon Asko Altsoo poolt.

 

Sunlight usub paremasse homsesse

Ansamblis Sunlight  puhuvad uued kevadtuuled. Uuest kevadest jätkavad nad neljakesi ja uue kontseptsiooniga. Raadios Elmar andis intervjuu ansambli Sunlight liige Kristjan Reinvee ja rääkis, et bänd jätkab neljakesi, et jätkata uuel suunal, kus on mitu solisti. See oli bändi ühine otsus ja visioon. Ühtlasi on ansambel valmis saanud uue loo, mis annab suurepärase aimduse uuest suunast. Uus laul kannab sümboolset pealkirja «Uus päev». Loole on ilmunud ka video. Kõik bändimehed saavad nüüd palju suurema rolli kontserte andes nii lauludes kui laulude vahelisel ajal. Bändides on reeglina üks konkreetne solist, kuid Sunlight on nüüd selline bänd, kus on mitu solisti. Sunlight jätkab neljakesi, kollektiivi kuuluvad Kristjan Reinvee, Kalmer Neidla, Lauri Hermann ja Sven Schmeiman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles