Tippkokk soovitab: kuidas valmistada kanaliha nii, et see jääks maitsvalt mahlane?

Raadio Elmar
Copy
Foto: Shutterstock

Raadio Elmar eetris ja sotsiaalmeedias on sel nädalal käimas üleskutse, kus ootame mehi süüa tegema. Hommikuprogrammis andis väärt söögitegemise nõuandeid Hardi Nurmine.

Hardi Nurmine rääkis seekord kanalihast kotlettide valmistamisest, andes seejuures kasulikke nippe, kuidas liha jääks maitsev ja mahlane. 

«Paljud mõtlevad täna juba sellele, et talvefiguur tuleks talvekorterisse pakkida. Seetõttu soovitan tarbida ka kanafileed ja antud juhul valmistada toidukord näiteks kanafileest tehtud hakklihast. See on fitness toode, mille rasvasisaldus on väga väike,» soovitas Nurmine.

«Hakkliha juurde soovitan panna köögivilju, koguseliselt võrdselt lihaga. Näiteks, kui meil on 300 grammi hakkliha, siis võta 150 grammi suvikõrvitsat ja 150 grammi porgandit. Riivi köögiviljad võimalikult peeneks, lisa soola ja jäta pooleks tunniks seisma. Sõela abil võiks üleliigse vee sealt välja pressida. Seejärel segage kõrvits ja porgand hakkliha sisse, eraldi soola pole vaja enam lisada. Võite selle massi sisse lisada ka näiteks parmesani juustu. Iga toidu juurde võiks panna ka maitserohelist, kanatoitude juurde sobib ideaalselt petersell, eriti hästi veel kanakotlettide juurde,» sõnas mees.

Kanakotleti taignamassi sisse pole tarvis muna lisada. «Kanafilee hakkliha on ise juba üsna kleepuv ja seetõttu pole muna tarvis, see mass hoiab väga hästi koos,» lisas mees.

Nurmine rääkis seejärel küpsetamise protsessist. «Seda ei pea kartma, et kotlettide praadimisel õli liigselt toidu sisse imbub. Trikk on lihtsalt selles, et õli peab olema parasjagu kuum ja nii see hakkab kohe liha pinda sulgema. Mina pole täheldanud, et kotlet läheks rasvaseks seetõttu, kui ma rohkemas õlis praen. Soovitan praadimise juures kasutada ka riivsaia. Eriti hea, kui saab kasutada jaapanipärast panko riivsaia. See on tekstuurilt suurema helbega ja jääb liha ümber eriti mõnus,» soovitas ta.

«Pann tuleb alguses kuumaks lasta, kuid praadida tuleks veidi madalamal temperatuuril - keerake siis kuumus kas poole peale või grammike kõrgemale. Nii toimides saab pannil praadimise aja jooksul jõuda ka kotleti sisemusse - kuid samas teha seda nii, et pealmine osa ära ei kõrbeks. See ongi alati kõige olulisem koht kotlettide tegemisel,» sõnas mees.

Raadio Elmar sotsiaalmeedias toimub sel nädalal mäng, mille raames ootame mehi oma kokakunsti oskusi näitama. Loomulikult lähevad loosi ka auhinnad! Vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles