Elmari muusikauudised

Raadio Elmar
Copy
Marie Vaigla, ansambel Frankie Animal
Marie Vaigla, ansambel Frankie Animal Foto: Madis Sinivee

Toome teieni 18. nädala muusikauudised. Siiri Sisaskil ilmus Uku Masingu luuletusest inspireeritud lugu, Frankie Animal sai 8-aastaseks ja ilmutas uue loo «Restless» ning Val Tvoar andis välja lühialbumi. Ühtlasi saate lugeda Kati Laeva tegemiste kohta ja uudiseid Tarvo Valmilt.

Frankie Animal avaldas uue loo

Frankie Animal avaldas uue loo «Restless», mis on järg bändi eelmise aasta juunis ilmunud singlile «Playful». «Mulle tundub, et me oleme «Playfuli» ja «Restlessiga» kätte saanud suuna, kuhu poole soovime kogu albumiga muusikaliselt liikuda. Veidi popilik, nostalgiahõnguline ja meie kolme nägu. Tunnen, et side meie kolme vahel on ka üha tugevam ja selle võrra on muusika ka terviklikum,» ütles bändi kitarrist Jonas Kaarnamets.

Loo kirjutas bassimängija Jan Soovik koos Jaanika Eigoga. Jaanika on bändi jaoks alati väga lähedane inimene olnud ning loos võib lisaks Marie Vaigla vokaalidele ka tema häält kuulda. «Restless räägib suhetest. Küllap on paljudel pikka aega koosolnutel tekkinud tunne, et ei oska olla koos ja ei saa ka ilma. Olla tupikus, mis teeb rahutuks,» selgitas Marie loo sisu. Noortebändist välja kasvanud Frankie Animal sai üldsusele tuntuks Eesti Laulul, kus 2018. aastal osaleti looga «(Can’t Keep Calling) Misty». Bänd on esinenud mitmetel suurtel muusikafestivalidel nagu Tallinn Music Week, Positivus, Waves Vienna ja Eurosonic Noorderslag.


Siiri Sisaskil ilmus Uku Masingu luuletusest inspireeritud lugu «Sumeri naine»

Loo produtseeris bassist Peedu Kass ning muusikat esitavad Eesti ühed parimad — Erki Pärnoja, Ülo Krigul, Peedu Kass ja Kristjan Kallas. Pala video on vaadatav YouTube’ist ning lugu kuulatav ka Spotifys. Siiri Sisaskilt on ilmunud 11 albumit, millest viimane, 2016. aasta plaat «Kuristi kohal» on inspireeritud Uku Masingu luuletekstidest. Ka uus lugu «Sumeri naine» on saanud oma loomealge Uku Masingu luuletusest, millele Siiri lõi hingematvalt ilusa muusika. Kui seda lugu kuulis bassist Peedu Kass, siis oli ta kohe veendunud, et see lugu ei tohi jääda ainult helilooja noodivihikusse, vaid sellest peaks osa saama ka publik, sest see pala on lihtsalt nii ilus. «Siiri on inspireeriv looja ning imetlen tema oskust puudutada oma loominguga kuulaja kõige sügavamaid hingesoppe. Samuti on Siiri muusikaliselt väga viljakas, aga publikuni toob ta sellest ainult killukese. Kohe esimest korda “Sumeri naise” tsükli lugusid kuuldes, olin neist haaratud ja soovisin sealt midagi inimesteni tuua. See lugu on lihtsalt nii ilusalt valus, et haarab sind jäägitult,» lausus bassist ja uue loo arranžeerija-produtsent Peedu Kass.
 

Konkursil Eesti Laul 2016 tuntust kogunud Kati Laev on üle pika aja saanud valmis uue loo «See on vaid algus»

«Mõnikord on õigem alustada uuesti, uskuda iseendasse ning sellesse, et see uus peatükk meie elus on alles kõige parema algus. «See on vaid algus» on mõeldud kõigile neile, kes on mingisugusel põhjusel pidanud lahti laskma vanast, et anda võimalus uuele ning seeläbi taas iseennast leida,» kommenteerib Kati Laev ahjusooja laulu. Loo sõnad kirjutas Kati ise, kuid muusika autoreid on kokku lausa kuus – lisaks lauljatarile endale veel ka Remi Teras, Marius Järvi, Mihkel Mälgand, Pille Piir ja Boriss Hrebtukov.

 

Laulja ja laulukirjutaja Pille-Riin Karro, artistinimega ELLIP andis välja uue singli oma maikuus ilmuvalt debüütalbumilt «Four Words»

Artist on oma albumi väljaandmisest unistanud juba varajasest lapsepõlvest alates ning nüüd on aeg küps, et loomingut avalikkusega jagada. Album «Four Words» ilmub 13. mail ning praegu saab kuulata plaadi teist singlit pealkirjaga «Salsa». Albumi avasingel «Fool» ilmus möödunud aasta detsembrikuus.

«Lugu on kõige eksperimentaalsem pala plaadil, erinevate helide, häälenüansside ja tehnikatega. Seda oli superlõbus kirjutada ja salvestada,» avab ELLIP singli tagamaid. Sõnade ja viisi autoriks on ta ise, produtsendina lõi kaasa Nzea. 
 

Sunlight oli esindatud ülipopulaarses Venemaa telesaates «Imede põld»

Idanaabrite ühes populaarseimas telemängus «Imede põld» sai kaasa elada tantsumuusikaansambel Sunlight liikmele Kristjan Reinveele. Meest paluti kitarrist Dmitri Nikitinit klahvpillidel saatma. «Esineda ligi 150 miljonilisele telepublikule oli hoomamatu emotsioon. Sealne mastaap on üüratu suur ja pilkupüüdvaid artiste tohutult palju,» lisas Reinvee.
 

Tarvo Valm avaldas lühialbumi 

Tarvo Valm alias Val Tvoar avaldas esimese eestikeelse viiest loost koosneva lühialbumi «…ja sahiseb vikat», mille sõnum on inimkonna suhtes kriitiline.

Valm selgitas, et eesti keelt ei ole metal-muusikas kuigi palju kasutatud. «Eestikeelse metali mõte hakkas mu peas keerlema eelmisest sügisest. Tundsin, et meie ingliskeelne muusika ei leia kedagi siin Eestimaal üles, kuigi välismaalt on Val Tvoar saanud palju kiidusõnu. Siis tekkiski mõte proovida kuidas kõlab Val Tvoar eesti keeles ja peaks ütlema, et see kõik toimib suurepäraselt. Olen rahul, et seda tegime,» sõnas Valm. «See on meie suur kummardus meie maale ja keelele ning Eesti metal-skeneele,» lisas ta. Kui eelnevatel albumitel on Tarvo Valm ise kõik instrumendid sisse mänginud, siis sedakorda on kõik teisiti ja kaasatud on kogu bänd. Lisaks Tarvo Valmi vokaalile ja kitarrimängule on trummidel Mikk Kerner, kitarril Silver Suu ja bassil Joel Berg.
 

Ikevald Rannap avaldas uus singli 

Ikevald Rannapi uus singel «Get by» kannab endas olulist sõnumit: isegi kui ajad on rasked, siis me saame sellest üle. Rannap julgustab inimesi olema teineteisele toeks ning näitab eeskuju, andes 21. mail heategevusliku kontserdi, mille kogu tulu läheb abivajavatele peredele Saaremaal. Lugu on kirjutatud ajal, kui muusik rändas kolm aastat mööda maailma ja kogus selle vältel materjali debüütalbumi «Synchronize» jaoks. Selle aja jooksul elas ta läbi ka raskeid aegu, tänu millele õppis midagi eluliselt tähtsat. Nimelt on oluline keskenduda heale ning just selle pärast on ka käesolev singel ajakohasem, kui kunagi varem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles