Lennukikapten Mari-Liis Saar: lennunduse juures naudin selle ala mitmekülgsust

Raadio Elmar
Copy
Foto: Shutterstock

Raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» oli juttu lennundusest. Lennukikapten Mari-Liis Saar peab enda tööd väljakutsuvaks ja innustab teisigi noori lennunduse erialasid õppima. 

Kodumaise lennufirma Nordica kapten Mari-Liis Saar rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis, et huvi lennunduse vastu tekkis tal keskkoolis. «Paljudel pilootidel on lennundusega seotud unistus juba varasest lapsepõlvest kaasas käinud, minu puhul see päris nii ei olnud. Kuid keskkoolis seadsin endale eesmärgiks, et tahan õppida midagi konkreetset ja praktilist. Vaatasin erialasid, mida saab õppida rakendusliku kõrghariduse raames ning Lennuakadeemia jäi mulle kõige esimesena silma. Reaalainetes olen tugev ja nii ma kandideerisin Lennuakadeemiasse õppima. See oli mu ainuke valik, kuhu üldse kandideerisin ning mind võeti kohe ka vastu,» rääkis Saar oma piloodi õpingute algusajast.

Kapten Saar lisas, mis teda lennunduse juures kõige enam paelub. «Mulle väga meeldib lennunduse mitmekülgsus. Selle valdkonna juures on nii palju asjaolusid, mida tuleb koguaeg arvesse võtta: lennuki tehniline pool, ilmaolud, erinevate lennujaamade radade kasutus, meeskond ja muidugi reisijad. Kogu päev võib kujuneda hoopis erinevaks sellest, mis sulle esialgu graafikusse on planeeritud,» rääkis ta lennunduse põnevuse kohta.

Saar kirjeldas, milliste keeruliste olukordadega ta on pidanud töö raames kokku puutuma. «Ilmaga on olnud mitmeid probleeme. Olen lennanud Indoneesias, sealsed äikesetormid ja turbulents on midagi muud, mida oleme Euroopas näinud. On ette tulnud ka tehnilisi rikkeid, kui mitte väga tõsiseid. Meie lennukite tehnilise heaolu eest vastutavad väga asjatundlikud inimesed,» lisas ta.

Saar andis nõu, kuidas alustada karjääri lennunduses. «Kui te olete sellest valdkonnast väga huvitatud, siis soovitan üle vaadata erinevad võimalikud õppealad. Lennuakadeemias saab väga edukalt õppida ka näiteks lennuki mehhaanikuks või lennujuhiks, mõlemad on väga prestiižsed ja head ametid! Kui on aga suur unistus piloodiks saada, siis arendage tugevalt oma reaalainete oskuseid. Lennuakadeemiasse sisseastumisel tehakse matemaatilised ja psühholoogilised testid, sellega peate kindlasti arvestama,» rääkis lennukikapten Mari-Liis Saar.

Kuula täispikka intervjuud SIIT:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles