Elmari muusikauudised

Kristiina Kraus
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
EIK
EIK Foto: EIK

Toome teieni 30. nädala muusikauudised. Ilmus Lenna Kuurmaa ja Tanel Padari suvine lugu «Uues valguses», Eesti Noorte Muusikaliteater toob augustis lavale originaalmuusikali «Libahunt» ja Tarvo Madseni uus singel «Vead» sündis ehedast emotsioonist.

Muusik EiK avaldas omanimelise kogumiku «EiK»

Kogumik avaldati koostöös TIKS Rekordsiga, mis sisaldab kolme juba ilmunud ja viit täiesti värsket pala. «Plaadi «EiK» puhul on tegemist justnimelt kogumikuga paladest, mis me bändiga alates möödunud aasta maist oleme valmistanud,» täpsustab autor. Lisaks juba eelnevalt väljaantud lugudele, «Ilusti», «Tinnitus» ja «Ilusti» remix, leiab sellelt 5 täiesti värsket laulu, mida ühendab sama koosseisu kindel helikeel. Plaat ilmus koostöös Luurel Varasega, kes tegi elektroonilised taustad. EiK esitleb enda uut muusikat 30. juulil Tallinnas, lokaalis Uus Laine ning lisaks astub üles augusti lõpus toimuval Tallinn Music Weekil – TIKS Rekords kontsertõhtul, 28. augustil, F-hoone mustas saalis.



Rakvere bändil Cydefect on ilmunud uus singel nimega «HEAL»

«Loodame, et lugu paitab kõrva ja tuletab meelde, kui oluline on iga inimese panus muutmaks maailm meie ümber puhtamaks, tervemaks ja hoolivamaks,» rääkisid muusikud.

Cydefect viljeleb meloodilist metalit ja on Rakveres vaikselt tegutsenud juba seitse aastat. Muusikat loovad Meiko Udras (basskitarr, sündid), Kadri Mark (vokaal, sõnad), Reino Vara (kitarr) ja Martin Mark (trummid). Muusika kirjutasid Meiko Udras, Kadri Mark  ja  Sten-Olle Moldau. Uue loo sõnade autorid on Kadri Mark ja Meiko Udras.


 

Laura Junson ja Erki Niit said valmis ühise laulu nimega «Neitsilumi»

Lugu esitab laulja Laura Junson ja kitarril saadab teda Erko Niit, kes on teinud ka loo seade.  Sõnad pärinevad Mari Karilaidi luulekogust «Meeleparanduse põik» luuletusest «Neitsilumi». Laulu sõnad toovad esile siiruse, puhtuse, ilu, värskuse, valguse, igatsuse. Need kõik on tõelised tunded ja neis on tõeline rahu.


 

Eesti Noorte Muusikaliteater toob augustis lavale originaalmuusikali «Libahunt»

Muusikalis «Libahunt» astuvad lisaks teistele andekatele noortele suuremates osades lavale ka tänavuse Eesti Laulu konkursil teise koha saavutanud laulja Jaagup Tuisk, Eesti Laulu poolfinalist Janet Vavilov, teatrite Vanemuine ja Rahvusooper Estonia külalisnäitleja Kärt Anton, tüdrukutebändi Little Mess liige Johanna-Elise Kabel.Märkimisväärne on lavastuste puhul lühike prooviperiood, sest suvised lavastused valmivad laagrivormis vaid 5-7 tööka päevaga. Lavastaja ja kunstnik on Kaarel Orumägi, kelle jaoks on «Libahunt» juba üheksas lavastus Eesti Noorte Muusikaliteatri laval.

Muusikal on Tiit Kikase ja Jaagup Kreemi nägemus August Kitzbergi näidendist «Libahunt», mille versioonidel Eesti kultuuriloos, teatrimaastikul ja kinolinal on keeruline järge pidada. Eesti Noorte Muusikaliteater on noorte omaalgatuslik projektiteater, mille missioon on anda kõikidele Eestis elavatele andekatele noortele lavakogemust, julgust, eneseväljendusvõimalust ja inspiratsiooni. Tänaseks on Eesti Noorte Muusikaliteater lavale toonud 8 muusikali, kus on mänginud kokku ligi 200 andekat noort üle Eesti.
 

Ilmus Lenna Kuurmaa ja Tanel Padari suvine lugu «Uues valguses».

Loo autoriteks on Tanel Padar ja Jaan Pehk. Tanel Padar ja Lenna Kuurmaa jagasid esimest korda lavalaudu 2005. aastal. Vahepealse aja jooksul on erinevates telesaadetes ja kontserttuuridel koos lauldud, aga nüüd ilmus lõpuks nende esimene ametlik duett «Uues valguses». «See lugu oli mu peas juba mõnda aega keerelnud ja algselt üldse mitte duetina. Mängisin ja ümisesin seda ideed pigem niisama, aga mingil hetkel ei saanud seda meloodiat enam peast. Kuna vahepealne olukord oli suhteliselt hallides toonides, siis ei olnud üldse kindel, millal ja kuidas stuudiosse jõuab. Kui tuli uudis, et meie pikalt planeeritud tuur Lennaga siiski toimub, tuligi idee vana unistus teoks teha ja ideest sai suurepärane duett,» sõnas Padar.

«Oleme Taneliga head sõbrad ning mõlemad juba piisavalt küpsed artistid. Tanel on lihtsalt nii sümpaatne lavapartner ja soe inimene, et poleks võimalik koos muusikaga tegemist mitte nautida. Nüüd läheme vastu prooviperioodile ja siis juba tuuritama!» lisas Lenna.

 

Tarvo Madseni uus singel «Vead» sündis ehedast emotsioonist

22. juulil avaldas Viljandist pärit artist Tarvo Madsen oma viienda singli «Vead».

Uues loos teeb  kaasa ka laulja Johanna Randmann. Varasemalt pigem tempokamaid lugusid üllitanud Madseni lugu on seekord rahulikum ja veidi kurvameelsem.

Madseni sõnul valmis lugu algselt juba mitmed aastad tagasi ning algselt oli see kirjutatud ingliskeelsete sõnadega. «See seisis mul kaua aega sahtlipõhjas ja eelmisel aastal otsustasin lõpuks siiski eestikeelsed sõnad kirjutada,» lisas noor muusik.

Seejärel tehti loole koos kaaslastega uus seade, mis ka eelmisel sügisel linti mängiti. Seejärel jäi see ootama enda õiget aega, kuni Madsen kutsus loole lisavokaale laulma Johanna Randmanni. «Kuna see lugu on mulle endale väga tähtis, pidin ma võtma rahulikult aja maha ja leidma sellele õige inimese, kes seda täiendada aitaks,» ütles Madsen.

Rahuliku ja malbe kõla, kuid meeldejääva viisiga lugu võib Madseni sõnul esmalt tunduda üsna tumeda ja masendava sõnumiga, kuid on sündinud ehedatest emotsioonidest.Viljandist pärit laulja ja laulukirjutaja. Uut muusikat lubab Madsen juba lähiajal ja lavalaudadel saab teda näha 8. augustil Tartu kesklinnas Green Room Cafe’s pika akustilise kontserdiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles