Rolf Roosalu: Eestis on väga hea elada

Raadio Elmar
Copy
Rolf Roosalu
Rolf Roosalu Foto: Mailiis Ollino

Armastatud laulja Rolf Roosalu oli raadios Elmar saates «Õhus on armastust» Henri Laumetsa kõrval külalissaatejuht. Lisaks üksikute südamete kokkuviimisele ajasid mehed juttu nii eesseisvate kontsertide teemal kui vaatasid koos tarokaarte.

Päeva enne saadet veetis Rolf Roosalu oma maakodus Paganamaal. Teda võlub Lõuna-Eesti kuppelmaastik: «Metsad ja järved on täpselt minu teema. Saan iga päevaga järjest rohkem aru, et meil siin Eestis on väga hea elada.» Lisaks oma maakohale nimetas ta üheks müstilises paigaks Hüpassaaret, mida teame helilooja Mart Saare kodukoha ja sealsete rabade tõttu.

Saatejuht Henri Laumetsa pakkumise peale talle ennustada, sõnas Rolf Roosalu, et ühtegi kivi raskusega küsimust tema südamel ei ole. «Hakkasin mõtlema nendele asjadele, mis on sel aastal valesti läinud ja esimene mõte oli ärajäänud Eurovisioon,» selgitas mees, miks ta tahtis teada, kas Uku Suviste järgmisel aastal Eurovisioonile pääseb.

Vastuseks tuli kaart nimega Lõbu, mis tähendab elurõõmu, kirglikkusust, vitaalsust, tõelist pühendumist ja elurõõmu. Olete oma kavatsustega tegelenud täie pühendumusega, pakatate energiast ja kirest, olete väga julge, jõuline ja rõõmus. «See kõlab nagu Uku,» nõustusid mõlemad mehed ühest suust. Demonstreerisite, kui tugev ja uhke te olete. Jõuate välja olukorda, milles ta vajate kogu oma jõudu, seega: «Jah, Uku Suviste jõuab Eurovisioonile Eestit esindama,» võttis Henri Laumets pika jutu lühidalt kokku. Rolf Roosalu lisas: «Aga ainult siis, kui ta võtab minu kaasa taustalaujaks, sest ta on vaja rakendada kogu võimalikku jõudu,» lõppes ennustamine humoorikas võtmes.

Rolf Roosalu saates «Õhus on armastust»
Rolf Roosalu saates «Õhus on armastust» Foto: Raadio Elmar

Maiste teemade juurde tagasi tulles rääkis Rolf, et tema suvi on olnud üsna töökas. Hoolimata esialgsest hirmust mitmete sündmuste ärajäämise osas on väliesinemisi palju olnud. Selle suve kõige suuremad kontserdid on tema jaoks alles ees - 14. augustil Pangodis Kiivitaja talus ja 15. augustil Pärnus Ammende villas koos Tiit Kikase, suure bändi ja ägedate valgusefektidega. «Oleme neid kontserte kaua kavandanud ja plaanime suvehoooajale mõnusa punkti panna,» sõnas laulja. Kontsertkava «Suveöö helgus» algab kell 22, mis loob juba iseenesest müstilisust, seda lisab veelgi mõte, et sõna helgus on kokku pandud sõnadest heli ja valgus. Kahel õhtul kuuleb Rolfi enda laule, erinevaid töötlusi ja filmimuusikat - näiteks kõlab «Gladiaatori» tunnusmuusika. Lavale astub ka üllatusesineja, kelle kohta lausus Rolf napisõnaliselt, et tegu on naisterahvaga, kes hiljuti teist korda emaks sai. 

Uue muusika teemadel rääkis Rolf Roosalu, et viimasel ajal on ta endalegi seletamatutel põhjustel loonud instrumentaalmuusikat, mis sobiks filmi taustale. Jääme ootama!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles