Raadio Elmar saatejuht Lenna Kuurmaa tunnistas, et on olnud suur Toomas Lunge fänn

Raadio Elmar
Copy
Mari-Liis Männik, Inga Lunge, Toomas Lunge ja Lenna Kuurmaa
Mari-Liis Männik, Inga Lunge, Toomas Lunge ja Lenna Kuurmaa Foto: Raadio Elmar

Raadio Elmar saates «Manna ja Lenna» käisid külas Inga ja Toomas Lunge. Novembrikuus algab kontserttuur «Aeg iseendale», juttu oli tuuri ettevalmistustest, uuest loomingust ning Toomas Lunge vanaisa staatusest. Saatejuht Lenna avaldas Inga juuresolekul, et on olnud Toomas Lunge suur ja tulihingeline fänn.

Inga ja Toomas Lunge naudivad sügisilmasid ja ei kurvasta, kui jahedam hooaeg karmimate kraadide ja tuuleiilidega ehmatab. «Jahedamaid sügistuuli ja tormist ilma pole mõtet karta, ega need meil siin põhjamaal esimest korda pole! Õiged riided on alati olulised, seega käpikud kätte, mütsid pähe ja sallid kaela. Tegelikult on sügisest talve peale üleminek väga ilus aeg. Ja veel ootamatust libedusest...me ei pea libeda asfalti peal kõndima, võib sahistada ka värvilistes lehtedes,» rääkis Inga Lunge raadio Elmar saates «Manna ja Lenna».

«Kallid kojamehed! Ärge koristage neid kauneid puulehti nii ruttu ära! Lehtedes sahistamine on sügisel kõige lahedam tegevus,» sõnas Toomas Lunge.

Sügise fännid Inga ja Toomas Lunge avaldasid, et võtavad novembri keskel ette kontserttuuri pealkirjaga «Aeg iseendale». «See kõik on meie pereteraapia raames. Siis me saame rääkida nii, et ka teised kuulavad. See on eelkõige kontsert, kus Inga esineb ja mina saadan teda. Kui keegi soovib vaadata, kuidas ma oma naist saadan, tulge vaatama,» naeris Toomas Lunge.

«12. novembril oleme juba Rakvere teatri kohvikus! On vaja võtta aeg maha ja pühendada hetki iseendale. Ma leian, et meie kontserdid on ideaalne koht, kuhu tulla nautima oma ilusaid hetki. Olen alati imestanud, kui inimesed ütlevad, et neil pole aega üldse. Mis mõttes? Aega tuleb lihtsalt võtta. Esinemised on üles ehitatud nii, et mina räägin tarku mõtteid ja Toomas laulab vahele,» muigas Inga Lunge üle Eesti toimuva kontserttuuri programmi kohta. 

«Infot tuuri kohta leiab Piletilevist või siis meie Facebooki lehelt. Lisaks Rakvere teatrile, esineme ka Uuemõisa mõisas, klubis Chicago, Suure-Jaani tervisekojas, Tartu Karlova teatris, Pajusti klubis ning Pootsi mõisas. Fookus on minu tekstidel, osad mõtted on kevadel välja tulnud raamatust «Ma kirjutan Sulle». Kõik laulud ja lood on valitud nii, et kas tegu on meie ühisloominguga või siis lauludega, kus on minu tekstid,» täpsustas Inga Lunge.

Toomas Lunge lisas, kuidas sünnib ühislooming koos abikaasa Ingaga. «Läbi valu ja vaidluste, uksed ka pauguvad! Ühes toas valmivad sõnad ja teises toas viisid. Mõnikord oleme nii laisad, et saadame teineteisele e-kirju, kui tahame lugudesse uuendusi teha. Kirjade saatmine on hea nipp, sest siis jääb muudatusest märge maha. Uus lugu «Tunnen su teiste seas ära» on kirjutatud sel kevadel. Ühelt poolt tekkis väga palju vaba aega, teiselt poolt aktiviseerusid erinevad tuttavad ja sõbrad. Korraga pöördus minu poole tantsujuht Ülo Luht, kellega tegin koostööd 2009. aasta tantsupeo raames. Ülo saatis mulle inglisekeelselt filmist tõlgitud teksti, mida ta soovis lauluks vormistada. Filmis oli see tekst kohas, kus kaks inimest andsid teineteisele kaunid abieluvanded. Kuna see tekst oli laulu sisse põimumiseks liiga vaba, siis otsustasin Ingale seda näidata, lootes, et ta kirjutab ise uue teksti. Ülo unelmaks oli see, et laul sobiks mõnel tantsupeol segapaaride tantsu jaoks,» avaldas ta.

«Lõpuks sündis tekst, mis oli Ülo Luhti poolt saadetud tekstist üsna kaugel. Kasutasin veepiiskade kujundit. Seda, kuidas piisad üksteisega akna peal kohtuvad ja liiguvad koos edasi. Kandsin selle idee inimeste peale üle. Loo eesmärk pole näidata paarisuhet või rääkida mõnest abieluvandest. Kuid ma loodan, et selliseid kauneid hetki on kõikide inimeste elus - et sinu juurde tuleb keegi, kes oli sulle päriselt määratud. Näiteks, sa vaatad mingi koha peal kellelegi otsa ja sa tunned oma õige inimese ära. Miks ta tuli...ei tea, kuid ju ta pidi tulema. Sellest see uus lugu «Tunnen su teiste seas ära» räägibki,» rääkis teksti autor Inga Lunge.

Saatejuht Lenna Kuurmaa tunnistas perekond Lungedele, et ta on olnud omal ajal suur Toomas Lunge fänn. «Ma olen Toomasega sel teemal juba asjad ära klattinud. Loodan, et Inga pole minu peale väga kuri. Ma olin siis väike tüdruk, kuid ma unistasin, et kunagi on minu mees just Toomas Lunge,» naeris Kuurmaa.

«Mul on nii hea meel, et mul on olnud karjääri jooksul vähemalt üks fänn - väike Lenna. Kunagi peame tegema meenutuste tuuri,» oli Toomas Lunge meelitatud. 

Toomas Lunge tegi juttu ka oma vanaisa staatusest. «Vanaisaks saada oli nii tore! Lapselast pole veel Tartusse toodud, kuid olen käinud Tallinnas väikest tüdrukut ise hoidmas, lausa kahel korral. Kuid tuleb välja, et kasuvanaema Inga on saanud pisikest veelgi rohkem näha,» lisas värske ja õnnelik vanaisa.

Inga ja Toomas Lunge
Inga ja Toomas Lunge Foto: Raadio Elmar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles