Tanja on põgenenud oma fännide eest: see oli esimene ja ainuke kord, kui jooksime lausa sõitvasse autosse

Raadio Elmar
Copy
Tanja Mihhailova-Saar
Tanja Mihhailova-Saar Foto: KRÕÕT TARKMEEL

Tanja Mihhailova-Saar avaldas sel nädalal raamatu «Milles on süüdi taburet?». Raadio Elmar hommikuprogrammis käis muusik isiklikult kohal ja avas ahjusooja trükise kohta põnevaid tagamaid.

Tanja Mihhailova-Saar on oma äsja ilmunud raamatule «Milles on süüdi taburet?» jõudnud teha juba mitmeid avalikke esitlusi. Muusik rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis, millised on olnud siiani lugejate ja fännide reaktsioonid. «Päris paljud on jõudnud selle raamatu juba läbi sirvida ning minuni jõudnud tagasiside on olnud igati positiivne ja tore! Olen saanud isegi kirju! Raamat on pigem paksema võitu, samas olen kuulnud, et mõni kiirem lugeja on selle läbi lugenud kõigest ühe õhtu jooksul. Mul on hea meel, et need, kes on juba lugenud, on jaganud vaid häid kommentaare,» rõõmustas Tanja.

Uues raamatus on lisaks kaasahaaravale tekstile välja toodud ka ohtralt retrohõngulist pildimaterjali, muuhulgas lapsepõlvest, samas ka esinemise aegadest koos Nightlight Duo'ga. «Ma kirjutan raamatus näiteks ühest sündmustest, mil esinesime Nightlight Duo'ga Tartu Raekoja platsil. Seal oli tohutult palju pealtvaatajaid! Kui hakkasime ära sõitma, tulid paljud autogrammi küsima. Meie ümber kogunes palju rahvast ning esimest korda elus tekkis täitsa hirm - tahtsime kõigile head, kuid pealetulev mass oli nii hirmuäratav ja füüsiliselt oli juba täitsa ebamugav olla. See oli esimene ja ainuke kord, kui põgenesime autogrammi küsijate eest sõitvasse autosse,» meenutas laulja.

«See ei ole memuaaride raamat, tegemist on eelkõige meelelahutusega. Võib-olla siis, kui olen 90-aastane, kirjutan ka memuaare. Praegune raamat on minu lugu, mis räägib eelkõige teekonnast lauljana. Ehk siis alates sellest, kuidas Kohtla-Järvel elades unistasin suurtest lavadest ning sellest, kuhu olen tänaseks jõudnud. See, kus ma täna olen, on lihtsalt suurepärane! Ma saan teha palju huvitavaid projekte ning tegeleda sellega, mida terve oma elu olen tahtnud päriselt teha. See on väga suur asi, kui sinu töö sulle meeldib,» lisas Tanja.

Muusik tõi välja, et värske raamatu kaante vahel on lõbusaid jutte, mis räägivad seikadest lava ees ja lava taga. «Lugude esitamise idee tuli hästi naljakast kohast. Oma esinemistel räägin tihti fännidele erinevaid kogemusi, mis minuga on aegade jooksul juhtunud. Tundub, et see lähenemine on publikule meeldinud. Juba kolm aastat tagasi mõtlesin, et äkki peaks lood kokku võtma ja nendest raamatu kokku panema. Idee jäi paariks aastaks ootele ja tänavu võttis Pilgrimi esindaja minuga ühendust ja tegi raamatu avaldamise osas ägeda ettepaneku,» rääkis Tanja raamatu saamisloost.

«Paljud inimesed näevad vaid seda poolt artistist, mis on jälgitav lava eest. Samas, kus kohast see artist tuleb, miks ja mida ta enne tegi - seda ju publik ei tea. Üldiselt, mitte kedagi ei huvita, kas sa oled haige, on sul halb tuju või sul on midagi olulist juhtunud - sa oled artist ning meelelahutaja, sa pead tegema oma tööd. Enne lavale astumist on juhtunud nii palju naljakaid ja mitte nii naljakaid asju, täpselt enne seda, kui olen lavale astunud. Kõigest sellest see raamat räägibki,» lisas Tanja.

Laulja lisas, et raamatus ta otseselt nippe ei jaga, samas võib see olla ka teistele lauljatele huvitav materjal. «Iga teekond on ju nii erinev. Ma räägin oma lugusid, täpselt nii, nagu need reaalselt juhtusid. Mu teel on olnud väga palju takistusi, kui keegi saab neist lugudest indu, siis see materjal võib kedagi ka suunata. Lauljaks saades peab olema väga palju tahet, muidugi ka õnne ja tööd - üle öö ei juhtu midagi,» sõnas ta.

«Raamatul on kaasautor Jaana Maling, sest ise ma ei ole ju kirjanik. Me rääkisime omavahel hästi palju, mina andsin oma infot ja tema vormistas selle lugemiseks mõeldud tekstiks. Kogu info on sada protsenti see, mis on tulnud minult. Kaante vahel pole mitte midagi sellist, millega ma poleks rahul või nõus. Töö protsessi käigus kogusime näiteks kokku kõik artiklid, mis on minu kohta ilmunud, mu emal olid alles vanemad ajalehtedest välja lõigatud lood. Raamatus räägivad kaasa ka mõned head sõbrad ning kolleegid. Mu ema ja õde räägivad seikadest, mida ma isegi ei mäletanud! Raamatu avaldamise protsess oli üsna pikk ja raske, see oli isegi keerulisem, kui albumi kirjutamine....ilmselt tundus see nii, sest kirjastamine on minu jaoks nii teine maailm. Infot jäi välja päris palju, pole välistanud, et kunagi ilmub ka teine osa,» muigas Tanja Mihhailova-Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles