Elmari muusikauudised

Henri Laumets
, Raadio Elmar saatejuht
Copy
Vanilla Ninja
Vanilla Ninja Foto: MARINA PUSHKAR/PM/EMF

Toome teieni 5. nädala muusikauudised – uue looga on välja tulnud Triin Lellep, Nedsaja Küla Bänd, ansamble Curly Strings ja paljud teised artistid. Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad ei ole endiselt otsustanud, kuidas tänavune konkurss toimub, 6. veebruaril toimub avatud klubide päev ja ansambli Vanilla Ninja uus plaat on juba enamjaolt salvestatud.

Ansambli Vanilla Ninja uus plaat on juba enamjaolt salvestatud

Eelmise aasta 27. novembril tuli pommuudis selle kohta, et meie legendaarne tüdrukutebänd Vanilla Ninja tuleb 2021. aastal taas kokku ning salvestab ka uue albumi. Lenna Kuurmaa kinnitas raadiole Elmar, et tüdrukutebändi uus helikandja on peaaegu valmis. Lauljatari sõnul on ta seoses Vanilla Ninja taasühinemisega saanud fännidelt palju kirju, kuid enamasti on aktiveerunud bändi välismaa fännid. Täpset kogumiku ilmumise kuupäeva ei ole veel paika pandud, kuid juba valmistutakse muusikavideode tootmiseks ja pildistamisteks, et uus album korraliku stardipaugu saaks. Lenna sõnul ei ole Vanilla Ninja värske muusika loomulikult enam täpselt samasugune kui aastate eest, sest aega on palju mööda läinud ning enamus liikmetest saanud ka emaks. Siiski olevat ansambli stiil äratuntav, kuigi see on «värskem, kaasaegsem ja uuem».

Ansambel Pitsa andis välja debüütalbumi

5. veebruaril ilmus poistebändi pitsa esikalbum «Calzone». Kauamängiva leiab digitaalselt ja füüsiliselt limiteeritud pitsakujulise piltvinüülina ning sellelt leiab 12 lugu, millest neli on ka juba videosinglitena ilmunud. pitsa, mis formuleeriti vaid mõned kuud tagasi, moodustavad kohver, reket ja boipepperoni. Plaadil on kõik lood nende poolt kirjutatud ja produtseeritud, külalistena leiab albumilt ka Genka ja Maiani.
 

6. veebruaril toimub avatud klubide päev

Laupäeval toimub neljandat korda rahvusvaheline [Open] Club Day, mil klubid ja kontserdipaigad üle kogu Euroopa avavad füüsiliselt või virtuaalselt oma uksed huvilistele. Sel aastal toimub piirangute tõttu üritus teistmoodi, kuid Eestist osaleb kontserdipaiku rohkem kui möödunud aastal. [Open] Club Day päeva eesmärk on tutvustada klubide ja kontserdipaikade tegevust ja telgitaguseid ning rääkida nende mõjust ja tähtsusest kohalikule kultuurielule. Räägitakse, mis alusel valmib programm, kuidas töötavad heli- ja valgustehnikud; tutvustatakse töökohti ning korraldatakse arutelusid ja töötubasid. Eestist võtab sellest osa Erinevate Tubade Klubi, Philly Joe’s Tallinn, Rokiklubi Barbar, Rock & Roll klubi Tartu ja Sveta baar. Täpsemat infot leiab klubide sotsiaalmeediast vi kodulehtedelt.
 

Ansambel Curly Strings avaldas uue imekauni singli

5. veebruaril ilmunud Curly Stringsi uus laul «Taevas seab riidu» on võimas muusikaline rännak, mis viib kuulajaid ajatute teemadeni nagu põlvkondadevahelised suhted ja üksteise hoidmine. Loo keskmes on vanema ja lapse vaheline tüli, kus osapooltel on väga raske teineteist mõista. Singli muusikavideo sai üles filmitud Tartus Vanemuise väikese maja teatri laval. Laul on kättesaadav kõikidel muusikaplatvormidel. Tegu on esimese singliga ansambli uuelt täispikalt albumilt, mis ilmub 2021. aasta maikuus.
 

Ilmus Roderic H ja Liana Zeigo Pariisist inspireeritud tantsulugu

Muusikud avaldasid house’iliku tantsuloo, mis jutustab romantika, armastuse ja võimaluste linnast Pariisist. Laul «Meid ootab Pariis» ilmus nii eesti- kui ka inglise keeles. Roderic H on eesti muusikaprodutsent ja klahvpillimängija, kes alustas tegevust elektroonilise muusika produtsendina 2019. aastal. Tema lugusid on lisaks Eestile mängitud Inglismaa, USA, Rootsi, Norra, Saksamaa ja mitmete teiste riikide raadiotes. Liana Zeigo sai muusikuna tuntuks ansamblist Paha Polly. Hiljem on ta tegev olnud mitmetes erinevates projektides ja bändides. Mõlemad artististid teevad koos muusikat ansamblis Maria Stuart ning Liana Zeigo & Ragnar Häide duos.
 

Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad ei ole endiselt otsustanud, kuidas tänavune konkurss toimub

Kuigi Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad lootsid veebruari alguses vastata küsimusele, kuidas tänavune konkurss Hollandi linnas Rotterdamis täpselt toimub, pidid nad tõdema, et lõpliku otsuse tegemine võtab veel paar nädalat aega. Kolmapäeval välistati konkursi toimumise neljast võimalikust stsenaariumist vaid variant A, ehk siis lauluvõistluse toimumine tavapärasel viisil. Eurovisiooni lauluvõistlus kindlasti toimub, kuid veel pole teada, kas artistid ka tegelikult Rotterdami kohale lendavad või toimub lauluvõistlus muusikavideode või videosilla vahendusel. Tänavusel Eurovisioonil osaleb kokku 41 riiki. Praeguse seisuga on oma eurolood avalikustanud kolm riiki – Albaania, Iisrael ja Prantsusmaa. Rohkem kui pooled ehk koguni 23 riiki saadab esindustulle sama artisti või kollektiivi, kes pidi Hollandis võistlema 2020. aastal, Eesti Laulu korraldajad siiski sellisest plaanist loobusid.
 

Triin Lellep astub uue looga «Natura» keskkonnakaitsjate leeri

Talve hakul telesaatejuhi ja Pariisi-teemalise raamatu autorina tähelepanu võitnud Triin Lellep on pöördunud tagasi rahvusvahelisele lauljateele, avaldades koostöös Prantsuse-Hispaania loomeduoga jõulise vokaaliga päevakajalise ballaadi «Natura», mis kutsub üles hoiduma looduse hävitamisest. Lellepi senist, peamiselt crossoveri žanrile keskendunud artistiampluaad laiendav uus singel valmis soovist pöörata keskkonna küsimustele tähelepanu läbi muusika. Laul on pühendatud MTÜle Eesti Roheline Liikumine.

Nedsaja Küla Bänd sai valmis oma esimese muusikavideo

Setomaa vallas tegutsev kolmeliikmeline Nedsaja Küla Bänd üllitas videosingli pealkirjaga «Seda veel ei tea». Bänd andis ka teada, et kevadel on oodata uut plaati. 2018. aasta aprillis telesaate «Rahvabänd» võitnud ansambli moodustavad: Toomas Valk, Iisak Sulev Andreller ja Paul Hunt. Noormehed ise ütlevad oma uue loo kohta, et kaua tehtud kaunike.

Copy
Tagasi üles